4 mai 2016

BCR a realizat 315,1 milioane LEI profit net în trimestrul 1 2016

0 Comentarii
Poziția BCR este puternică, reflectând soliditatea bilanțului său. Capitalul și lichiditatea pe care le deținem, ne permit să finanțăm susținut și totodată cu discernământ, gospodăriile și economia în ansamblu. În același timp, contextul curent, incluzând cadrul legislativ, generează o serie de provocări ale căror efecte nu pot fi minimalizate. Se doreste să se poata avea succes financiar, alături de clienții noștri, într-o țară a cărei prosperitate se bazează pe reguli simple și clare.

Cu toate acestea, preocuparea majoră a BCR privește soluțiile comerciale consistente pe care le poate oferi clienților săi, bazate pe o înțelegere serioasă a ciclului economic. Creșterea sustenabilă a afacerii noastre poate fi generată numai de creșterea sustenabilă a clienților noștri și sustenabilitatea bugetelor acestora. Astfel, mai întâi de toate, găsim necesar să le mulțumim clienților noștri pentru că au ales să facă banking cu BCR, iar mai departe vom continua să lucrăm pentru a înțelege foarte bine scopurile acestora, astfel încât să putem structura cele mai adecvate aranjamente financiare, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Repere:
·        Pe baza unui rezultat operațional de 330,6 milioane LEI (73.6 milioane EUR), BCR a realizat un profit net de 315.1 milioane LEI (70,2 milioane EUR) în trimestrul 1 2016, susținut totodată de recuperări consistente ale unor credite neperformante precum şi de îmbunătățirea calității portofoliului.
·        Rata creditelor neperformante a scăzut la 19,5% comparativ cu 25,6% în martie 2015, datorită eforturilor de reducere a portofoliului de credite cu probleme şi a îmbunătățirii calității portofoliului de credite performante. Gradul de acoperire a creditelor neperformante s-a îmbunătățit, atingând un nivel foarte confortabil de 78,4% în martie 2016. 
·        Producția nouă de credite este solidă: peste 2.0 miliarde LEI credite noi acordate clienților retail şi corporate.
·        Cheltuielile au crescut cu 13,4% faţă de anul anterior, ca urmare a plății integrale in Trim. 1 2016 a contribuției anuale către fondul de garantare a depozitelor.
·        Capitalizarea băncii a rămas excepțional de puternică pentru a susține buna creștere a afacerii. Raportul de solvabilitate al BCR s-a menținut în februarie 2016 (banca) la 21,1%, în timp ce capitalul de Rang 1 + 2 (grup) se ridica la peste 5,8 miliarde LEI în decembrie 2015.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu