21 mai 2016

Fetită de doi abandonată de mamă

0 Comentarii
În data de 19.05.2016, instituția noastră a fost sesizată pe Telefonul Copilului 983, în jurul orei 13.00, de către d/na asistent medical șef UPU Bacău despre faptul că o fetiță de aproximativ 2 ani a fost găsită în zona unor depozite din cartierul CFR al municipiului Bacău. Din informațiile inițiale, a reieșit faptul că starea de sănătate a copilului este bună, copilul fiind bine îngrijit.
Față de aceste informații, instituția noastră a comunicat apelantei faptul că va identifica un asistent maternal profesionist în regim de urgență, care să preia copilul, asigurând astfel protecția acestuia până la identificarea părinților.
Ulterior a fost identificat tatăl minorei de către lucrătorii Secției 1 Poliție Bacău. În urma discuțiilor purtate cu acesta de către specialiștii noștri a rezultat faptul că, pe fondul unei depresii profunde, mama și-a abandonat copilul.
În urma divorțului dintre părinți (iulie 2015), s-a hotărât ca autoritatea părintească în ceea ce privește minora să fie exercitată în comun de ambii părinți, domiciliul copilului fiind stabilit la mamă în municipiul Focșani, județul Vrancea. La această dată, copilul se afla în grija mamei și nu există explicații cu privire la prezența copilului neînsoțit în locația în care a fost identificat.
În prezența specialiștilor noștri, ai reprezentanților Poliției și ai Spitalului Județean de Urgență Bacău, s-a decis că interesul superior al copilului este preluarea acestuia de către tată, fetița prezentând o relație profundă de atașament față de acesta.
In data de 20.05.2016, la prima oră, o echipă formată din trei specialiști ai D.G.A.S.P.C. Bacău și reprezentantul Primăriei Letea-Veche a evaluat condițiile morale, materiale și financiare ale tatălui. S-a constatat că acestea sunt corespunzătoare creșterii și dezvoltării normale pentru copil, tatăl fiind sprijinit de familia extinsă, respectiv bunicii paterni.
Cu această ocazie s-a aflat că mama minorei este internată la Secția Psihiatrie a SJU Bacău din seara trecută, în urma unui scandal provocat de aceasta în zona Autogării Bacău. Specialiștii DGAPC Bacău vor încerca, în funcție de starea de sănătate a mamei, să-i acorde consiliere de specialitate.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu