17 mai 2016

O nouă finantare pentru Centrul de Resurse pentru Tineri

0 Comentarii
Centrul de Resurse pentru Tinerii în Situaţii de Risc, ce a fost înființat de DGASPC Bacău în 20.02.2015, a obţinut o nouă finanţare. În data de 20.04.2016, prin facilitatea PLUS acordată prin semnarea unui act adiţional la contractul iniţial între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău şi Fondul Român de Dezvoltare Socială.

Centrul de Resurse pentru Tinerii în Situaţii de Risc prin solicitarea fondurilor PLUS, în condiţiile acreditării şi licenţierii, va oferi 4 cursuri pentru formare profesională, iar  28 de specialişti şi 140 de tineri în situaţii de risc vor deveni beneficiari direcţi şi vor avea oportunitatea de a fi formaţi în domeniile solicitate pe piaţa muncii, le vor fi dezvoltate abilităţile de comunicare interpersonală.

140 tineri din categoria de vârstă 16-19 ani şi voluntari vor participa la o tabără de 6 zile cu caracter educaţional care va oferi prilej pentru socializare, dezvoltare personală dar şi de petrecere a timpului liber.
Prin acordarea acestei facilităţi, s-au prelungit şi o parte din activităţile prevăzute iniţial în proiect, respectiv identificare, evaluare, informare, orientare, promovare, acompaniere, consiliere, dezvoltare personală şi profesională şi integrare socială, iar noul termen de finalizare a proiectului este de 31 decembrie 2016. Facilitatea PLUS suplimentează şi bugetul proiectului, astfel că noul buget al proiectului este de 1 179 607,43 lei.
Aria de desfășurare a proiectului este la nivelul județului Bacău și va acoperi un număr de 35 de comunități rurale selectate pe baza studiului sociologic, realizat în cadrul proiectului, privind condiția tinerilor aflati în situație de risc din județul Bacău.
Amintim că scopul proiectului este îmbunătățirea integrării sociale și profesionale a tinerilor din județul Bacău și că și-a atins pe în ce mai mare parte obiectivele prevăzute în proiect.

Prin activitățile prevăzute de noua finanțare, DGASPC Bacău va veni în sprijinul mai multor tineri în situație de risc și a specialiștilor care lucrează cu astfel de tineri.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu