18 mai 2016

Rezidente interdisciplinare la Centrul de Cultură "George Apostu''

0 Comentarii

Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău şi-a consacrat încă din anul 2006 o mare parte a demersului său cultural dansului contemporan şi rezidenţelor artistice.

        Asociaţia „ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti” creată de Centrul de Cultură „George Apostu” Bacau, Muzeul Naţional „George Enescu” şi Fundaţia Gabriela Tudor continuă şi dezvoltă într-un nou format interdisciplinar programul de rezidenţe ArtistNe(s)t.

       „ArtistNe(s)t – rezidenţe interdisciplinare 2016” relansează rezidenţele ArtistNe(s)t, dând ocazia unei colaborări interdisciplinare între un coregraf/dansator şi un scriitor, în vederea dezvoltării unui nou proiect artistic. În urma concursului de proiecte, a fost declarat câştigător proiectul „Tescani. Fără limite” propus de Ana Cătălina Gubandru (coregraf) şi Andra Rotaru (scriitoare).

      „Tescani. Fără limite” este un demers experimental de revalorificare a operei lui George Enescu și a unui spaţiu definitoriu pentru viaţa artistului, Tescaniul, precum şi a mai multor domenii artistice şi istorice. Proiectul va fi un film documentar experimental interdisciplinar, care va folosi dansul, poezia, muzica, fotografia, natura. Se va miza pe limitele limbajelor artistice şi ce înseamnă trecerea dincolo de acestea. Resursele pe care le putem găsi la Centrul de Cultură „George Apostu" Bacău, la Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti şi Tescani vor fi utilizate în documentarea acestui demers melanj-reţea-limite dintre arte.


       Rezidenţa interdisciplinară va avea loc la Bacău şi Tescani, în perioada 8 mai-5 iunie 2016 şi se va finaliza cu prezentarea informală, de la Tescani, în perioada 2 – 4 iunie. În urma acestei prime perioade de cercetare artistică, artiştii rezidenţi vor realiza un film experimental cu titlul „Tescani.Fără limite”, ce va fi prezentat publicului larg la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău şi Muzeul Naţional „George Enescu”, la finalul lunii octombrie 2016, în cadrul unui eveniment dedicat rezidenţelor ArtistNe(s)t, la aniversarea a 10 ani de la demararea unicului program de rezidenţe din România, care a funcţionat neîntrerupt din 2006 în zona dansului contemporan, a teatrului, muzicii şi a literaturii.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu