17 mai 2016

Trenuri curate – călătorii minunate, episodul 2 „VOLUNTARIAT"

0 Comentarii
În cadrul campaniei de curățenie Trenuri curate – călătorii minunate, acţiunile de voluntariat continuă, CFR Călători bucurându-se şi de sprijinul altor tineri voluntari - 4 pasionaţi feroviari. De data aceasta, tinerii şi-au manifestat interesul pentru salubrizarea a două locomotive din parcul de exploatare al companiei.
 
 “Din pasiunea noastră pentru trenuri şi tot ce ţine de calea ferată, dorim să ne facem utili în campania Trenuri curate - călătorii minunate. În ultima vreme am observat la CFR Călători o schimbare în bine pe diverse paliere de activitate. De aceea şi noi vrem să contribuim, prin voluntariat, astfel încât experiența călătoriei pe calea ferată să fie una cât mai plăcută, iar românii să reconsidere mersul cu trenul. În viziunea noastră, trenul este cel mai sigur şi ecologic mijloc de transport”, ne-a spus Andrei STAVRE, unul dintre tinerii voluntari.
 
În acest context, CFR Călători a răspuns cu deschidere propunerii celor 4 tineri şi în acest week-end (14-15 mai), aceştia salubrizand două locomotive in incinta Depoului Bucureşti Călători, una diesel şi una electrică. Aici voluntarilor li s-a facut instructajul necesar privind protectia muncii. Au fost supravegheați și s-au luat toate măsurile astfel încât să nu existe vreun incident.

În țările civilizate din lume, tinerii fac voluntariat de la vârste sub 18 ani. Suntem mândri ca și la noi începe să se dezvolte o cultură a voluntariatului. Asta înseamnă că spiritul civic începe și el sa capete consistență. Cetățenilor le pasă de bunurile comune. E un semn de normalitate pe care managementul CFR Călători îl încurajează.
 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu