29 iunie 2016

Cod portocaliu de inundatii

0 Comentarii
În intervalul 28.06.2016 ora 13.00 – 29.06.2016 ora 15.00, județul Bacău se află sub avertizarea hidrologică „COD PORTOCALIU”. Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bistrița, Trotuș, Bârlad, precum și afluenții mici ai Siretului. Sunt prognozate scurgeri importante de pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.
Pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, s-a luat măsura operaţionalizării Grupei Operative Integrate cu personal din cadrul structurilor MAI (ISUJ, IJJ, GMJ, IPJ).
Pentru sprijinirea acţiunilor de limitare și înlăturare a efectelor negative (inundații) posibil a se produce ca urmare a manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase prognozate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus măsura suplimentării dispozitivelor constituite la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău, cu următoarele forţe şi mijloace, din cadrul structurilor subordonate din teritoriu, astfel:
-           din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani: patru motopompe transportabile/remorcabile şi opt pompieri militari;
-           I.S.U.J. Călăraşi: două motopompe transportabile/remorcabile şi patru pompieri militari;
-           I.S.U.J. Covasna: două motopompe transportabile/remorcabile şi patru pompieri militari;
-           I.S.U. Prahova: patru motopompe transportabile/remorcabile şi opt pompieri militari;
-           I.S.U.J. Harghita: două motopompe transportabile/remorcabile şi patru pompieri militari;
-           I.S.U.J. Ialomiţa: două motopompe transportabile/remorcabile şi patru pompieri militari.

Până la această oră nu au fost semnate probleme la nivelul judeţului Bacău.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu