21 iunie 2016

Olimpiada Natională de la Iasi

0 Comentarii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, copiii Centrului de zi al Fundației ”Episcop Melchisedec” și „Sf. Dionisie Exiguul” din cadrul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” au participat la Olimpiada Națională de creație literar-duhovnicească, organizată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Fundația Solidaritate și Speranță.
La inițiativa Înalpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, copiii Centrelor de zi ai mai multor instituții social-filantropice din cadrul Bisericii Ortodoxe Române au participat vineri, 17 iunie, la Olimpiada de creație literar-duhovnicească, concurs aflat la cea de-a IV a ediție.
Evenimentul a reunit mai mulți tineri preocupați de viața spirituală și culturală a bisericii, manifestând un interes deosebit față de însușirea unor valori moral-religioase printr-un demers intelectual și spiritual – misionar, cu totul special.
La acest concurs s-au prezentat cei mai talentați 30 de copii din diverse centre sociale: Centrul de zi pentru copii ”Sfânta Muceniță Sofia” (Arhiepiscopia Bucureştiului); Centrul de zi pentru copii ”Sfânta Marina”, Centrul de zi ”Sfântul Stelian” și Centrul de zi pentru copii ”Mia Casa Inculeţ” (Arhiepiscopia Iașilor); Centrul Educațional Creștin Ortodox ”Cetatea Sfântului Ștefan cel Mare” (Episcopia Hușilor); Centrul de zi aparținând Asociației ”Casiana” (Episcopia Tulcii); Centrul de zi aparținând Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman,  jud. Neamţ și Centrul de zi pentru Copii ”Sfântul Dionisie Exiguul” din Hârja (Arhiepiscopia Romanului și Bacăului).
Într-o competiție în care toți participanții sunt câștigători,  Fundația ”Episcop Melchisedec”, prin Centrul de zi pentru copii, coordonat de Domnul Alexa Aurelian, a participat cu 4 elevi și a obținut două mențiuni, una la categoria clasele I-IV și una pentru categoria claselor V-VIII. În condițiile în care Centrul de zi al fundației s-a aflat la prima participare, rezultatele sunt demne de apreciat și încurajatoare pentru viitor.
Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja”, avându-l coordonator pe diac. Silviu Butucaru, a participat anul acesta la concursul național cu 4 copii, obtinând locul I și locul al III-lea la categoria claselor I-IV, locul I fiind atribuit  unui elev de clasa a IV-a, iar locul al III-lea unui elev de clasa I. La fiecare participare, asociația a fost reprezentată cu succes de copiii centrului de zi, în ultimii ani obținând de fiecare dată un loc I și un alt premiu sau mențiune din parte organizatorilor.
Preocupările pentru viața spirituală a acestor copii sunt evidente și prin aceste rezultate foarte bune la concursul mai sus menționat. Rezultatele se datorează perseverenței lor în a studia creația literar religioasă, dar și consecvenței în activitățile cultural educative organizate de Centrele de zi ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.
Bucuria și răsplata efortului depus s-a materializat și prin vizitarea unor obiective culturale ieșene: Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană , Biserica ”Sfinții Trei Ierarhi”și altele.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu