Ziua Imnului este un moment emoționant pentru toți românii iar băcăuanii au demonstrat că știu să celebreze cum se cuvine acest moment.
În Piața Tricolorului, în prezența unui public numeros, autoritățile județului au asistat la slujba oficiată cu acest prilej, au rostit discursuri și au intonat, împreună cu audiența, imnul național.
”Ascultat de fiecare dată cu emoție, Imnul României a fost și va rămâne o călăuză sfântă pe drumul devenirii noastre. Acest cântec revoluționar poartă o profundă semnificație istorică, este o creație cu adânc răsunet în conștiința neamului românesc, fiind imnul fraternității. Îi auzim acordurile cu diferite prilejuri – Ziua Naţională a României, Ziua Drapelului, Ziua Eroilor şi a Veteranilor de Război, la marile competiţii sportive sau în alte evenimente cu semnificaţii istorice deosebite, când, drapelul Romaniei se înalţă pe cel mai înalt catarg, iar ecoul sunetelor sale trezesc în noi sentimente profunde de mândrie, speranţă şi unitate.
Chemare şi strigăt, plâns şi bucurie, mântuire şi speranţă, îndemn la luptă şi îmbrăţişare frăţească, “Deşteaptă-te, române” devine un simbol exponenţial.
Imnul, parcurge istoria principatelor române, prin câteva din numele definitorii – Mihai, Ștefan, Corvine... având un conținut adecvat fiecărei epoci și depănând o bogată și impresionantă istorie. Între versurile de o încărcătură istorică emoționantă și melodie există o simbioză care transpuse în limbaj muzical dau o semnificație aparte oricărei manifestări publice din care reiese clar nesecatul dor al românilor spre libertate. Aceste lucruri sunt sfinte pentru noi românii și trebuie să respectăm valorile exprimate prin versurile imnului pentru că nu este vorba doar de trecutul nostru este vorba despre viitorul nostru, despre vremuri pentru care ne trebuie înțelepciune și capacitate de efort pentru a le depăși. Sunt valori care ne definesc identitatea noastră ca naţie. Vorbim de patriotism, despre respectul faţă de simbolurile naţionale – drapelul, stema şi imnul, care dăinuie de peste veacuri peste hotarele vechii Dacii, iar noi, trăitorii acestor meleaguri avem obligaţia să le preţuim aşa cum se cuvine şi să le transmitem generaţiilor următoare ca un adevărat arc peste timp, aşa cum ne-au lăsat cu limbă de moarte iluştrii nostri înaintaşi”, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău.
30 iulie 2016
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu