29 august 2016

Masuri pentru implementarea modificarilor legislative privind adoptia si facilitarea procesului de adoptie

0 Comentarii
În perioada 23-24 august 2016, trei specialiștii din cadrul Serviciului Adopții au participat la o sesiune de formare organizată de Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție având drept scop implementarea adecvată a noilor dispoziții legale privind adopția, intrate în vigoare la data de 12 august 2016.
Sesiunea de formare a vizat pregătirea specialiștilor care lucrează în serviciile de adopție pentru a gestiona noul format al Registrului Național pentru Adopții, modificat recent prin Legea 57/2016. Conform noilor modificări, în acest registru vor opera specialiștii din cadrul direcției, ANPDCA având rolul de a superviza acest proces. Totodată, potrivirea ințială( teoretică) copil adoptabil-părinte/familie de adopție, se va realiza doar la nivelul direcției, de către specialiștii din cadrul Serviciului Adopții, fiind eliminată astfel etapa potrivirii teoretice realizată până acum la nivelul ANPDCA.
Totodată, în perioada următoare DGASPC Bacău prin Serviciul Adopții va organiza o serie de sesiuni de informare pentru pentru familiile atestate ca apte să adopte, aflate pe lista de așteptare, cu privire la noutățile legislative, implicațiile acestora asupra procesului de adopție, precum și în legătură cu noua metodologie de potrivire teoretică a copiilor adoptabili. Se vor organiza 5-6 sesiuni, în grupuri mici pentru a facilita transmiterea explicațiilor necesare și pentru a răspunde întrebărilor, respectiv sugestiilor participanților.
Seria întâlnirilor va continua și la nivel intern, cu managerii de caz ai copiilor care sunt eligibili la adopție pentru clarificarea unor aspecte procedurale cu scopul de a diminua cât mai mult timpul de așteptare pentru familiile adoptatoare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu