21 august 2016

Pasajul de trecere Gară - Cartierul CFR

0 Comentarii
De aproximativ două luni de zile, trecerea dintre Gara Bacău spre Cartierul CFR se face numai subteran.  Gardurile care despart liniile de tren au fost completate și închise. Acum nimeni nu mai trece peste liniile de cale ferată.

De ani de zile pasajul stă închis, în mizerie, într-un miros insuportabil, doar cei fără adăpost mai au un acoperiș deasupra capului.  Pasajul a fost o dată renovat, dar la fel, a fost lăsat în paragină. Acum că s-a descris sperăm cu toții că va fi un loc mai plăcut de traversat, dar ne-am înșelat.



 Treptele sunt aceleași cu barele de fier și pline de mizerie, aceiași pereți mirezabili, plini de grafiti și un coș de gunoi care dă pe afără de mizerie.


Tavanul stă să cadă, este plin de umezeală.

Oare persoanele cu dizabilități cum pot trece prin pasaj?  Persoanele în vârstă ce fac? Treptele sunt degradate de timp și foarte periculoase. Dacă trecerea peste liniile de cale ferată a fost închisă, nu ar fi bine o reabilitare completă a pasajului  pentru a face trecerea dintre cele două locații mult mai eficientă și fără repulsii?

Cetațenii au făcut numerose plângeri cu privire la degradarea pasajului dar în continuare autoritățile locale nu au făcut nimic în acest sens. Proiectele propuse în anul 2015 pentru reabilitarea completă, refacerea izolației, sistemul de iluminat, securiatate, câteva module comerciale, sunt câteva dintre necesitățile pasajului care nu s-au arătat spre realizare.

O gară ” în stil european”  trăiește încă în mizerie și disgrație. Dar sperăm că cei care răspund de gara orașului Bacău și pasajul subteran  vor lua măsurile necesare pentru a schimba imaginea negativă și vor realiza că acestă zone este o necesitate pentru populație.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu