22 august 2016

Week-end aglomerat pentru Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău

0 Comentarii
În perioada 15 – 21 august 2016 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a acţionat în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.
Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional pe mijloace de transport în comun şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din această perioadă. 
De asemenea, la nivelul unităţii au fost executate misiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în mediul rural atât independent cât şi în cooperare cu poliţia. Astfel în acest week-end efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au gestionat o serie de evenimente publice printre care amintim:
- asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice prilejuite de „ Zilele Comunei Cordun” din judeţul Neamţ.
- asigurarea măsurilor de ordine publică în localitatea Sascut, judeţul Bacău, pe timpul desfăşurării bâlciului anual „ Zilele Sascutului ”.
- asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase şi cultural artistice prilejuite de sărbătorirea Hramului bisericii romano-catolice Sfânta Maria din localitatea Tămăşeni, judeţul Neamţ.
- asigurarea măsurilor de ordine publică în localitatea Valea Mărului, judeţul Galaţi, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice prilejuite de organizarea bâlciului anual.
- asigurarea măsurilor de ordine publică în localitatea Roman, judeţul Neamţ în zona de desfăşurare a manifestărilor cultural artistice prilejuite de „Târgul Meşteşugarilor” . 
Pe timpul executării acestor misiuni jandarmii din cadrul unităţii au aplicat 14 sancţiuni cu avertisment şi 36 de sancţiuni contravenţionale cu amendă, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 9000 lei; de asemenea jandarmii din cadrul unităţii au constatat o faptă de natură penală şi au predat organelor silvice competente aproximativ 4 m.c. material lemnos, transportat fără a avea documente justificative în acest sens.
Exemplificăm situaţia din data de 20.08.2016 când jandarmii din cadrul unui echipaj de ordine şi siguranţă publică au depistat în zona localităţii Blăgeşti pe numitul Petru G. care conducea un atelaj hipo care transporta aproxmativ 1 m.c. material lemnos, fără a avea documente de provenienţă.
Materialul lemnos împreună cu atelajul hipo au fost predate de către jandarmi reprezentanţilor Ocolului Silvic, urmând ca, după definitivarea verificărilor, să fie luate şi măsurile legale.    

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu