19 octombrie 2016

Fii tu, noi te apreciem!

0 Comentarii
Marti 18.10, jandarmii din Târgu Ocna au lansat proiectul ‚,Prietenia” la
Școala Gimnazială nr. 1 din localitate. Proiectul face parte din seria activităților pe care le desfășoară Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău în instituțiile de învățământ din județul Bacau în cadrul programului ‚,Fii tu, noi te apreciem! ”, ce vizează activităţi preventiv- educative şi care susţin campaniile pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură antisocială organizate la nivelul Jandarmeriei Române şi a celorlalte structuri ale M.A.I..
          Elevilor le-au fost prezentate diverse aspecte prevăzute în Legea 61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, articole din Codul Penal (furtul, furtul calificat, tâlhăria, etc.) și unele aspecte pentru prevenirea delicvenței juvenile, a violenței domestice, absenteismului școlar, precum și a consumului de droguri și alcool.
          Interacțiunea cu elevii a fost una deschisă, elevii descriind pe tablă modul în care îi percep pe jandarmi. Aceștia i-au descris prin cuvinte și expresii precum: ,,siguranță, ajutor, prietenie, protecție, apărare, protejarea orașului, iubire față de oraș’’.
         În urma ineditei lecții s-au legat noi prietenii între jandarmii din Târgu Ocna și elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgu Ocna.
         Activitățile de acest gen vor continua în instituțiile de învățământ gimnazial și liceal din orașul Târgu Ocna, dar și la cele din județ.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu