18 octombrie 2016

Playfest Romania. Descopera comorile judetului Bacau.

0 Comentarii
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Ionel Floroiu a participat vineri, 14 octombrie, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” la un eveniment de anvergură destinat promovării culturii și turismului băcăuan prin intermediul noilor tehnologii IT, web, games și aplicații smartphone. Sugestiv intitulată PLAYFEST ROMÂNIA. DESCOPERĂ COMORILE JUDEȚULUI BACĂU, manifestarea a cuprins și o interesantă expoziție interactivă. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Asociația "Cele Mai Frumoase Sate din Romania" și Play România, cu sprijinul Complexului Muzeal "Iulian Antonescu". Proiectul „PLAY ROMANIA” înseamnă de fapt, o platformă multimedia, un mediu virtual educativ, ludic și interactiv, de promovare a comorilor turistice și culturale ale României prin intermediul jocurilor video, aplicațiilor și conținutului web interactiv, creată de Nicolae Marghiol, care, prin expunerea sa a reușit să capteze atenția elevilor de la Secția de Turism a Colegiului Economic Bacău.
     Au susținut comunicări și discursuri profesorii George Culea și Doina Cmeciu, de la Universitatea “V. Alecsandri”, Romil Botezatu, șeful Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont - instituție publică aflată în subordinea Consiliului Județean Bacău, Iulian Bucur, istoric și critic de artă, Gabriela Gurău, directorul Complexului Muzeal “Ion Borcea”, Marian Oancia, vicepreședintele Asociației “Zig Zag prin România” și Dana Buznea, profesor la Colegiului Economic “Ion Ghica”.  
     „Mă bucur că am reușit să-l conving pe Nicolae Marghiol să vină la noi, în Bacău, astfel încât să fim printre primele județe care își promovează comorile. Puteau să aleagă județele Iași, Suceava sau Neamț, care din perspectiva culturală și turistică stau mai bine decât noi. Având în vedere importanța promovării acestui domeniu în rândul tinerilor din județ, salut și susțin această inițiativă de încurajare a tinerilor care doresc să  urmeze o carieră în domeniul IT, al jocurilor video, aplicațiilor web și să creeze produse destinate promovării culturii și turismului.”, a precizat Ionel Floroiu în deschiderea evenimentului.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu