12 decembrie 2016

Întâlnire de proiect Erasmus+ la Palatul Copiilor Bacău

0 Comentarii
În săptămâna 12-16 decembrie 2016 școala noastră va fi gazda unei întâlniri din cadrul parteneriatului strategic KA2 Erasmus+ intitulat ”Reduce, Reuse, Recycle”. Vom avea drept oaspeți elevi și profesori din Franța, Turcia, Polonia și Italia. Tema întâlnirii: Energii regenerabile / Energii alternative. Elevii vor participa la activități de învățare diverse, susținute în context nonformal iar profesorii vor analiza stadiul atingerii obiectivelor parteneriatului și vor stabili noi strategii de atingere a acestora. Pe perioada întâlnirii vom organiza și vizite de documentare la unități industriale sau de învățământ ce vor arăta experiențe practice din domeniul celor 3R. Astfel, invitații noștri vor vedea ”pe viu” cum se produce energie verde la hidrocentrala ”Dimitrie Leonida” de la Bicaz, vor vedea că și deșeurile nereciclabile pot fi valorificate în procesul de coincinerare vizitând fabrica de ciment HeidelbergCement de la Tașca. Transformarea deșeurilor de hârtie într-un nou sortiment papetar va putea fi urmărită în vizita de documentare ce va fi întreprinsă la SC Vrancart SA de la Adjud. Inițiativele particulare locale de utilizare a energiilor alternative vor fi de asemenea evidențiate: unitatea de brichetare a paielor de grâu din comuna Cleja, eoliene funcționale în apropierea Adjudului, panouri fotovoltaice ce susțin energetic o afacere particulară în orașul nostru. O unitate de învățământ model din orașul nostru prin dotările materiale deosebite și metodele didactice moderne practicate va fi de asemenea vizitată - Colegiul Tehnic de Comunicații ”N.V. Karpen” Bacău.
Valorosul proiect al județului nostru intitulat ”Sistem integrat de management al deseurilor in Judetul Bacau” va fi detaliat prezentat de reprezentanți ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Bacau în cadrul unei întâlniri oficiale ce va avea loc sub patronajul Consiliului Județean Bacău în Sala Mare a acestei instituții.
Elevii vor mai participa la diverse work-shop-uri de reciclare creativă a deșeurilor, vor experimenta realizarea de circuite electronice noi din piese recuperate, vor face pași în programarea in scratch și vor învăța să sporească cooperarea pe platforma europeană eTwinning.
Schimbul de bune practici se va realiza și la nivelul documentărilor efectuate și prezentate de elevi. Fiecare partener va vorbi despre sistemul energetic din țara sa (trecut, prezent și perspective), va prezenta detaliat o metodă alternativă de producere a energiei pe care a aprofundat-o, va prezenta o meserie legată de conceptul 3R. Expoziția itinerantă de fotografie de mediu va fi realizată la Centrul Comercial Cora iar caligramele, acrostihurile și câmpurile lexicale tematice vor fi expuse în școala.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu