Lansarea de carte si sesiunea de autografe va avea loc vineri, 9 decembrie, la:
- Librăria Glissando, ora 17:30 (str. Nicolae Bălcescu, nr. 8)
Despre carte:
Nu veţi găsi în această carte programe politice sau slogane electorale. Cu sinceritate, simplitate şi accent franţuzesc, Clotilde Armand vorbeşte despre viaţa şi profesia ei, evocă principiile în care crede cu pasiune, face un surprinzător portet al ţării pe care a ales-o, compară mentalitatea românilor cu cea a francezilor. Veţi întâlni în volum pagini intense, emoţionante – fie tandre şi triste, fie entuziaste şi pline de speranţă.
„Atunci s-a făcut lumină şi m-am trezit în mijlocul Carpaţilor. A fost o descoperire extraordinară. Îmi amintesc aceste momente de fiecare dată când cineva mă întreabă: «Cum ţi se pare la noi? Nu-i aşa că România este o ţară frumoasă?» – şi mi se pune foarte des această întrebare, aproape de fiecare dată când vorbesc pentru prima oară cu cineva. Atunci, îmi amintesc de această călătorie, prima dată când am fost la munte în România şi am descoperit natura fermecătoare de sus, şi spun, cu un zâmbet larg, cu toată sinceritatea, cu această imagine în minte: «Da, este o ţară extrem de frumoasă», iar atunci, interlocutorul meu şi cu mine ne unim sufleteşte într-o clipă în care ştim că avem aceeaşi idee despre ce este această ţară, într-o clipă de mulţumire faţă de Dumnezeu care ne-a făcut acest cadou: am văzut frumosul, aici, în România.“ (Clotilde ARMAND)
“Autoarea ne vede cu ochi buni acolo unde noi ne vedem cu ochi răi. Ea vine şi descoperă lucrurile aşa cum sunt şi ne sfătuieşte: să avem încrederea în noi, să nu mai trăim cu complexele istoriei noastre. Fiind o persoană care are certitudinea originilor şi identităţii proprii, ea ne destăinuie: «ştiu mai bine ce înseamnă să fiu franţuzoaică după ce am descoperit cultura română şi cunosc bine identitatea românească, pentru că văd cât de complexă este fără să fi trăit traumele care deformează privirea românilor despre ei înşişi». Sunt oameni care au vocaţia binelui, adică fac binele aşa cum respiră, şi se gândesc în primul rând la ceilalţi, invitându-ne să ne imaginăm cum ar arăta scena politică românească populată cu oameni de genul acesta.” (Gabriel LIICEANU)
7 decembrie 2016
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu