8 aprilie 2017

Beneficiile kinetoterapiei la Centrul de Recuperare Betania

0 Comentarii
Kinetoterapia este o parte a medicinei numită și gimnastică medicală, care tratează numeroase afecțiuni prin intermediul programelor complexe de exerciții terapeutice elaborate individual, în funcție de afecțiune și de evoluția-involuția acesteia, pentru fiecare pacient în parte.
Din punct de vedere al rolului educativ, exerciţiul fizic are efecte benefice la orice vârstă, dar mai ales în perioada de creştere, când mişcările nu sunt încă bine definite, când creşterea oaselor nu este încheiată. Astfel, prin repetarea corectă a unor mişcări se ajunge la eliminarea mişcărilor incorerente şi la stăpânirea celor necoordonate. Afecțiunile tratate în cadrul Centrului de Recuperare al Asociației Betania vizează în special ramura pediatrică, cuprinzând probleme de natură neurologică, deficiențe  ale coloanei, tulburări din spectrul autist, boli genetice, ortopedice, tumori ,etc. În urma solicitărilor se lucrează și pe celelalte segmente de vârstă. Programele efectuate sunt adaptate pentru fiecare beneficiar în parte, în funcție de afecțiunile și necesitățile fiecăruia. Terapeutul este în permanență un sprijin pentru pacient, oferindu-i  susținere și motivație.
Kinetoterapia nu este nici gimnastică, nici masaj, dar se poate asocia cu acestea obținându-se rezultate foarte bune. Cel mai bine kinetoterapia este descrisă ca fiind o formă aparte de tratament medical.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu