Peste 500 de copii din Vatra Moldoviței, județul Suceava, beneficiază de serviciile primului Laborator de Învățare Alternativă înființat în localitate, unde își consolidează cunoștințele dobândite la școală, își dezvoltă aptitudinile și abilitățile personale și de membri ai comunității. Laboratorul este un proiect implementat de Asociația Proiect Pro Europa cu sprijinul Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău și cu finanțare acordată de Fundația Vodafone România, iar bugetul necesar înființării sale a fost de peste 14.000 de euro.
Laboratorul funcționează cu sprijinul a zece profesori și a peste 50 de elevi-tutori, cu toții voluntari. Programul complex de învăţare alternativă are o durată de zece luni și este structurat după modele de mentorat profesori-elevi, de tutoriat elevi-elevi şi de coaching.
Laboratorul de Învățare Alternativă din Vatra Moldoviței este unul dintre cele zece proiecte implementate în ultimele șase luni de Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău în regiunile Moldova și Bucovina cu ajutorul unei finanțări de peste 100.000 de euro acordate de Fundaţia Vodafone România în cadrul Programului Strategic „Investiție în Mediul Rural”. Peste 4.300 de copii, tineri, vârstnici și persoane cu dizabilități din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea au beneficiat de servicii sociale, educaționale și medicale cu ajutorul finanțărilor acordate de Fundaţia Vodafone România prin programul „Investiție în Mediul Rural”.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu