Gala Premiilor Comunitatii Bacauane s-a impus in timp ca unul dintre cele mai longevive si de succes evenimente de responsabilitate sociala pe plan national, fiind unul dintre putinele evenimente de acest gen care s-a dezvoltat constant si s-a impus ca un reper pentru societatea civila. Pentru cei mai importanti actori ai comunitatii locale - companii, ONG-uri, autoritati publice - Gala reprezinta un moment al bilantului faptelor bune, dar si de reinnoire a angajamentelor de implicare si sustinere a proiectelor destinate semenilor nostri defavorizati.
Si in acest an evenimentul (care va ajunge la cea de a XVI-a editie) va fi gazduit de Centrul de evenimente Levisticum, in data de 18 mai, avandu-l ca prezentator pe Dan Negru, cel care a asigurat o atmosfera de neuitat si anul trecut. Aceasta editie se afla sub semn aniversar, organizatorul - Fundatia de Sprijin Comunitar - implinind 20 de ani de activitate. “In tot acest timp am fost dedicati in intregime comunitatii bacauane, iar toate eforturile noastre s-au indreptat catre semenii nostri defavorizati, bolnavi, lipsiti de posibilitati sau de egalitatea de sanse. Am facut tot posibilul sa dezvoltam programe care sa raspunda cat mai bine nevoilor acestor oameni. Gratie unei echipe de specialisti dedicati si cu sprijinul unor voluntari inimosi, am dus profesionalismul in asistenta sociala la nivelul excelentei si am ajuns sa cream modele de buna practica la nivel national, devenind unul dintre cele mai cunoscute si apreciate ONG-uri din tara” (Gabriela Achihai, presedinte FSC).
Momentul aniversar va da si tema generala a Galei din acest an. Oaspetii vor fi invitati sa adopte un dress code alb-albastru, in tonul culorilor oficiale ale FSC si vor avea ocazia sa descopere, prin momentele artistice si surprizele pregatite de organizatori, universul activitatilor FSC si al beneficiarilor acestora, reusitele si provocarile din spatele celor 20 de ani de munca .
Companiile si firmele locale, sau care activeaza in Bacau, sunt invitate sa sustina la Gala, prin pachete de sponsorizare cuprinse intre 250 si 3000 de euro, cele mai importante proiecte sociale si educative ale FSC. Este vorba de programul de ingrijire si asistenta medicala pentru batrani, un program care ofera gratuit servicii medicale specializate, ingrijire corporala si menaj pentru 600 de batrani singuri, bolnavi sau imobilizati. In al doilea rand sunt vizate Cluburile cu Lipici, centre educationale de zi care ofera programe educative pentru peste 900 de copii din 9 comunitati rurale sarace. Activitatea din aceste centre costa anual organizatia aproximativ 30.000 de euro/locatie iar in 2017 nu exista decat partial finantari dedicate sustinerii lor, 4 dintre acestea fiind in real pericol de a-si inchide portile.
Informatii referitoare la pachetele de sponsorizare si modalitatile de participare ale firmelor sunt disponibile pe siteul www.fsc.ro pe pagina dedicata Galei Premiilor Comunitatii Bacauane. Termenul limită pentru confirmarea participarilor este 8 mai.
Ca in fiecare an, unul dintre principalele obiective ale evenimentului va fi de a recunoaste public si a premia cele mai importante proiecte realizate in folosul comunitatii locale de ONG-uri, persoane fizice si firme. In acest sens, incepand de pe 10 aprilie si pana pe 5 mai (ora 16:00) publicul larg, institutiile si ONG-urile sunt invitate sa faca cat mai multe nominalizari la cele trei categorii de premii: Premiul Comunitatii pentru o firma, Premiul pentru o institutie sau ONG, respectiv Premiul Comunitatii pentru o persoana fizica. Nominalizarile se vor putea face on-line, pe siteul www.fsc.ro, pe pagina dedicata Galei Premiilor Comunitatii Bacauane.
“Pe site-ul Galei sunt puse la dispozitie formulare pe care cei interesati le vor completa cu informatiile esentiale despre actiuni si proiecte concrete, bine definite, derulate in 2016 in judetul Bacau, ce au vizat dezvoltarea comunitatii bacauane, rezolvarea unor probleme de interes general, ajutorarea semenilor aflati in nevoie si sprijinirea categoriilor defavorizate. Domeniile vizate sunt: social, medical, educational, persoane cu dizabilitati, protectia mediului, cultural-artistic, situatii de urgenta” (Ionut Chirita, coordonatorul evenimentului).
Pentru ca aceste premii sa ofere o reflectare impartiala si completa a celor mai importante actiuni si proiecte comunitare din anul precedent si in acest an selectia si jurizarea va fi facuta de un juriu independent alcatuit din reprezentanti ai unor institutii publice, ai mediului de afaceri si reprezentanti mass-media. Regulamentul concursului si metodologia de inscriere a nominalizarilor sunt disponibile pe pagina de web a Galei.
Finalistii la cele trei categorii de premii, dar si finalistii categoriei Excelenta (care vor fi propusi in exclusivitate de membrii juriului), vor avea statutul de invitati onorifici ai Galei, unde vor afla care dintre ei a fost considerat cel mai merituos. Insa toti vor avea ocazia sa fie aplaudati la scena deschisa pentru munca lor si schimbarile in bine aduse in comunitatea bacauana.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu