Swimathonul este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze și proiecte din comunitatea locală, deghizată sub forma unei competiții de înot.
Proiectul pe care îl înscrii la Swimathon vorbește despre preocupările tale, despre perspectiva ta asupra lucrurilor, despre implicarea și disponibilitatea ta de a crea un impact pozitiv în comunitatea în care trăiești.
A înota sau a dona la Swimathon înseamnă a da voce lucrurilor de care îți pasa! Timpul și banii tăi sunt investiți cu suflet și energie. Este modul tău de a spune că împărtășești aceleași valori și vrei fi parte din soluția propusă de proiectul pe care îl susții.
Cum funcționează?
Mecanismul este unul simplu, împărțit în trei etape:
1. În prima perioadă organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele din comunitatea locală.
2. Mai apoi, cei care ințiază proiectul își formează echipele care, în ziua evenimentului, vor înota timp de o oră, pentru cauza. Numarul maxim de înotători dintr-o echipă este șase. Un proiect poate avea mai multe echipe.
Înotătorii sunt eroii proiectelor pe care le susțin.Ei nu doar înoată! Sunt și o importantă resursă de promovare a proiectul, mobilizeaza in jurul lor alți oameni și alti sponsori care să li se alăture.
3. Ultima etapă e cea de înscriere a susținătorilor. Ei încurajează înotătorul sau echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceștia, fie o sumă fixă. Ei pot dona pe site-ul Swimathon-ului sau în ziua evenimentului folosind formularul de donatie. Companiile pot suține proiectele favorite prin contracte de sponsorizare.
Susținătorii pot fi prieteni, colegi, familie, vecini sau necunoscuți care se regăsesc în mesajul cauzei. Pot fi companii care vor și simt să-și asocieze numele și activitatea cu valorile și proiectul pe care tu il propui.
De ce să participi:
1. ai sau vrei să sprijini un proiect în care crezi
2. vrei să il faci vizibil, să-l promovezi și să identifici în comunitate resurse (umane,financiare) pe care să le implici în realizarea lui
3. întâlnești oameni cu aceleasi valori, preocupări și scopuri
4. esti parte din comunitatea celor care fac lucrurile să se întâmple.
29 mai 2017
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu