În prima zi, pentru că plecarea a fost la prânz, copiii au vizitat Mausoleul Mateiaș și mânăstirile din Câmpulung Muscel: mânăstirea „Negru Vodă” și mânăstirea „Nămăiești”, iar pe seară au fost cazați la o cabană din satul Piatra, un peisaj mioritic cu tradiție în meșteșugul oieritului. La lumina focului de tabără copiii au ascultat în fiecare seară povesti, dar și istorisiri din viața sfinților contemporani nouă, care rămân pentru noi, dar mai ales pentru copiii noștri, modele de urmat ale vremurilor noastre. Cum vârsta mereu trebuie respectată, copiilor le-au fost rezervate și momente de joaca, bucurându-se de natura mereu prielnică lor.
Ziua de marți a fost rezervată în exclusivitate Centrului de olărit din satul Cosești, la Meșterul Marian Mitu, unde copiii au creat propriile lor ulcele, unde meșterii olari, deși tineri, dar dibaci le-au dat sfaturi copiilor pentru crearea de modele din lut. Bucurie peste bucurie a urmat la acest centru căci, au încercat și alte jocuri distractive menite să antreneze voința fiecăruia de a interacționa cu mediul: tir cu arcul, alergarea pe trasee suspendate, vizita unui muzeu al oierilor, tiroliana etc.
Ziua de miercuri a fost rezervată pentru partea spirituală în sensul că, au fost vizitate mânăstiri ca Robaia, Curtea de Argeș, Aninoasa.
Joi, copiii au putut admira un peisaj natural la o oră matinală– Cheile Dâmbovicioarei și Peștera Dâmbovicioarei, unde au avut ca ghid o fetită bine instruită care a prezentat istoricul acestei peșteri ce mai păstrează și azi urmele haiducilor, sfințite mai apoi de rugăciunile sihaștrilor ce l-au chemat pe Dumnezeu în rugăciunile lor.
Cu aceste experiențe și aceste învățături tinerii participanți s-au pregătit pentru întâmpinarea noului an școlar. În prima zi de școală ei vor participa la slujba de Te-Deum oficiată la început de an școlar pentru toții tinerii, cadrele didactice și lucrătorii asociației, implicați în munca de zi cu zi a Centrului pentru copii și tineret „Sf. Dionisie Exiguul” Hârja.
După această experiență minutată trăită de copiii de la Hârja, pr. Ilarion Mâță, coordonatorul Sectorulul social – medical și educațional de la Hârja, mulțumește tuturor colaboratorilor ce s-au implicat în organizarea taberei din județul Argeș.
Binecuvântare peste binecuvântare, bucurii peste bucurii și speranța că acestea toate se vor imprima în sufletul nostru și vor rodi necontenit.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu