27 septembrie 2017

Misiuni executate în zona de responsabilitate de către efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău

0 Comentarii
În perioada 18 – 25 septembrie 2017 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a acţionat în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.
Astfel, efectivele unităţii, în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă, etc.), au asigurat măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la meciurile de fotbal desfăşurate între echipele C.S.M.S. Iaşi şi F.C. Poli Timişoara (în data de 24.09.2017) şi F.C. Botoşani şi F.C. Viitorul (în data de 25.09.2017) în municipiile Iaşi şi Botoşani. Activităţile de prevenire desfăşurate şi măsurile de securitate adoptate premergător şi pe timpul meciurilor de fotbal au împiedicat producerea de incidente neplăcute şi au asigurat disputarea partidelor de fotbal în condiţii de siguranţă.
Concomitent cu misiunile de patrulare şi prevenire a fenomenului infracţional în zone de interes operativ executate zilnic pe raza municipiului Bacău, în perioada menţionată s-a acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale şi respectării legislaţiei la regimul silvic, atât independent cât şi în cooperare cu poliţia, în diverse localităţi de interes din judeţele Bacău şi Neamţ.
De asemenea organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional pe mijloace de transport în comun şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din această perioadă. La nivelul unităţii au fost executate misiuni specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în mediul rural atât independent cât şi în cooperare cu poliţia.

Pe timpul executării acestor misiuni jandarmii din cadrul unităţii au aplicat             38 sancţiuni cu avertisment şi 52 de sancţiuni contravenţionale cu amendă, valoarea totală a amenzilor fiind de peste 13.000 lei; de asemenea, jandarmii din cadrul unităţii au constatat şi patru fapte cu caracter penal.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu