Conferința Internațională Autism București IACB2017 reprezintă o punte de legătură între practica terapeutică și activitatea de cercetare, aducând laolaltă activitatea de zi cu zi a celor implicați în tratamentul tulburărilor din sfera autismului, dar și cercetători în domeniu, persoane cu autism, precum și povestea reală a unor familii care trăiesc cu autismul în fiecare zi. Gândită astfel încât să permită un grad ridicat de interactivitate între prezentatori și participanți, Conferința va avea prezentări în plen și workshopuri. Ca noutate în România, vor exista și panel-uri sub forma unor discuții directe între specialiștii într-un anumit domeniu și participanții din sală, care vor putea să pună întrebări specifice și să discute variate aspecte ale temelor de bază.
IACB2017 este, prin abordarea sa inovativă și pluridisciplinară, o noutate în lumea psihologiei românești, cu precădere în sfera autismului și a afecțiunilor conexe. Mai mult decât să punem în legătură cercetătorii și profesioniștii din domeniu, ne dorim să implicăm în cât mai mare măsură părinții copiiilor cu autism. Avem în fiecare zi de-a face cu familiile celor afectați de autism și știm câtă nevoie au să fie la curent cu cele mai recente informații privind terapia tulburărilor din acest spectru. De aceea, ne propunem să aducem împreună părinți și profesioniști, pentru a împărtăși cele mai noi cunoștințe și cele mai bune practici din domeniu.
Focusul conferinței din acest an este reprezentat de copiii cu autism și intervențiile pentru ei, făcând loc specialiștilor cu experiență vastă în abordările cu rezultate dovedite științific, atât cele bazate pe terapiile comportamentale: ABA (Applied Beahavior Analysis), DTT (Discrete Trial Training), FCT (Funcțional Communication Training), PRT (Pivotal Response Training), cât și alte programe intensive de intervenție precoce: trainingul abilităților sociale, tratamentul medicamentos, comunicarea alternativă și augmentativă, logopedie, terapie senzorială și ocupațională, PECS (Sistemul de Comunicare prin Schimbul de Pictograme), abordările bazate pe implicarea părinților etc.
Terapia autismului este un proces de durată, iar scopul final al acesteia este integrarea socială și funcționarea cât mai completă în societate a persoanelor afectate. Dorim să aducem în discuție și să dezbatem aspectele vieții de zi cu zi a persoanelor cu autism, dar și a familiilor lor, astfel încât vom invita terapeuți, educatori, medici, și, în plus, factori de decizie din Ministerul Educației și al Sănătății, precum și sociologi și reprezentanți ai ONG-urilor cu activitate în acest domeniu. Punând laolaltă experiențele celor care lucrează cu copiii cu autism, dorim să definim cât mai bine aria de probleme cu care aceștia se confruntă și să-i ajutăm pe cei care au capacitate de decizie să pună de acord politicile sociale cu realitatea.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu