31 octombrie 2017

Digitalizarea si Smart City - un nou mod de viata

0 Comentarii
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a participat in data de 27 octombrie, la sediul Consiliului Județean Bacău, la o întâlnire de lucru, în care reprezentanții Telekom Romania au prezentat autorităților locale și județene din Bacău conceptul de Smart City și platforma educațională Adservio. 
  
Temele de pe agenda de lucru au vizat avantajele prin care soluțiile de tip Smart City oferite de Telekom Romania pot îmbunătăți o parte a activităților administrative ale autorităților locale. 
  
Portofoliul Telekom Romania cuprinde, în prezent, 20 de soluții smart care pornesc de la soluții de tip iluminat inteligent, prin care autoritățile pot face economii de până la 50%sau platforme de intervenție rapidă, de management al situațiilor de urgență. 
  
Un subiect intens dezbătut a fost cel al comunicării în situații de urgență, pornind de la unele exemple concrete cu care s-au confruntat autoritățile județene de-a lungul vremii, cei de la Telekom prezentând soluțiile pe care le au în astfel de situații. 
  
La această întâlnire au participat: președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, primarul Bacăului, Cosmin Necula, subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea și inspectorul școlar general, Florin Lazăr. Din partea Telekom au fost prezenți George Ilie - Manager de Proiect, Mircea Hațegan - Director Vânzări Business, Dan Drăghia - Manager Vânzări Regionale Est, Bogdan Barbu - Business Development Manager, iar din parte Adservio, partenerul Telekom, a fost prezent Alexandru Holicov, fondatorul acestei platforme educaționale. 
  
În deschiderea lucrărilor, ministrul Lucian Șova a subliniat importanța orașelor inteligente, care dincolo de explicațiile tehnice, definesc orașul ce funcționează într-un mod inteligent, prin intermediul soluțiilor IT&C, a interacțiunilor dintre locuitorii săi, administrație și mediul de afaceri local. 
”Prim prisma funcției pe care o dețin în prezent, am avut ocazia să particip la câteva conferințe legate de Smart City, chiar am aprofundat acest subiect și îmi doresc foarte mult să folosesc această oportunitate de a implementa în județul Bacău acest concept. Plecând de la excelenta colaborare pe care am avut-o cu Telekom Romania, în cadrul proiectului RONET, am descoperit seriozitatea acestui partener, care a fost probată de surmontarea unor provocări apărute pe parcursul derulării proiectului. Stând de vorbă cu domnul subprefect Valentin Ivancea, care mi-a prezentat anumite aspecte din activitatea dumnealui, m-am gândit să folosim buna practică pe care o avem cu Telekom din implementarea proiectului RONET, și să interacționăm cu comunitatea băcăuană. Vrem să implementăm la Bacău un proiect pilot, cu susținerea ministerului, a Consiliului Județean, a autorităților locale, a Prefecturii și a celor de Telekom, care să răspundă nevoilor comunității și care să constituie un exemplu de bună practică și pentru alte comunități din județ și nu numai. Este și o ambiție personală; îmi doresc să susțin comunitatea din care am pornit, care să marcheze trecerea unui cetățean din municipiul Bacău printr-o funcție atât de înaltă”, a mai declarat ministrul Lucian Șova. 
  
La rândul său, primarul municipiului Bacău a afirmat că, în momentul în care se vorbește de Smart City, orice comunitate trebuie să fie interesată de implementarea acestui concept. ”Bacăul este pregătit să implementeze acest concept, acum aproape un an am demarat cu Telekom Romania primele discuții pe acest subiect, noi știm foarte bine ce ne dorim și ce avem de făcut, urmează să găsim partenerul potrivit pentru proiect. Mi-aș dori să începem sa facem pași concreți în acest sens și să trecem de la vorbe la fapte. Pentru ca toate aceste idei generoase pe care le-ați prezentat astăzi să fie puse în practică”, a precizat primarul Bacăului. 
  
Prezent la această întâlnire de lucru, președinte Sorin Brașoveanu a apreciat că discuțiile purtate vin ca o completare a Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului Bacău. ”Subiectele dezbătute în cadrul acestei întâlniri sunt de maximă importanță pentru comunitățile din județul Bacău. Proiectele de tip Smart City sunt dovada că sectorul public răspunde cu deschidere nevoii de noi servicii de interes public, care aduc noi beneficii cetățenilor. Soluțiile tehnologice trebuie integrate nevoilor specifice ale administrației si ale cetățenilor, pentru ca, împreună, să generăm mai multă valoare adăugată pentru cetățeni. Situațiile cu care ne întâlnim la nivel local sunt foarte diferite, nevoile unei comunități pot să difere foarte mult, nu toate comunitățile sunt capabile să implementeze acest concept.Totusi, dacă ne fixăm un grup țintă și transformăm proiectul în realitate, vor fi evidente avantajele reciproce – atât ale autorităților, cât și ale cetațeanului de rând. Vreau să ii mulțumesc domnului ministru pentru disponibilitate, domnului subprefect pentru implicare și pentru că a inițiat aceste discuții și reprezentaților Telekom pentru prezență și pentru buna colaborare. Sper ca în cel mai scurt timp să facem pași concreți în demararea proiectului”, a precizat președintele Brașoveanu. 
  
Subprefectul județului Bacău, Valentin Ivancea a subliniat importanța unui sistem de alertare a populației în caz urgență. ”Comunicațiile în situațiile de urgență sunt esențiale. Cred că Sistemul de comunicații prin satelit propus de Telekom este viabil, pentru că pe lângă alertarea propriu-zisă a populației se pot transmite şi anumite informații esenţiale în astfel de cazuri. Anunțarea populației în situații de criză este primordială”, a conchis subprefectul Valentin Ivancea. 
  
În final, cei prezenți au putut urmări o prezentare a platformei educaționale Telekom-Adservio, sustinută chiar de fondatorul acesteia, Alexandru Holicov. Acesta a făcut o scurtă trecere în revistă a avantajelor si beneficiilor acestei platformee digitale educaționale lansate în anul 2008, care își propune să revoluționeze și să susțină digitalizarea sistemului educațional din România. 
  
Catalogul electronic aduce o experiență completă de comunicare între profesori, directori, părinți și elevi. Printr-un pachet special creat, care include conectivitate și acces la platforma educațională Adservio, sunt oferite: informații actualizate despre orice activitate din școală, sunt generate fișe matricole și rapoarte către Inspectorat și Ministerul Educației, sunt calculate automat mediile școlare, se realizează clasamente în funcție de note, medii, număr de absențe, cataloagele sunt vizualizate în fomat electronic. Ca urmare a implementării unui astfel de pachet unitățile de învățământ devin mai perfomante, părinții sunt mai bine informați, iar elevii înregistrează perfomanțe școlare mai ridicate.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu