31 octombrie 2017

Proiecte francofone pentru copiii de pe Valea Zeletinului

0 Comentarii
În cursul zilei de marți, 24 octombrie, presedintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a primit vizita unei delegații a Asociației ”Amitie Roumanie”, condusă de prof. Raluca Moulinier, președintele Consiliului de Administrație. 
În cadrul întâlnirii, au fost abordate diferite aspecte ale colaborării dintre județul Bacău și Primăria din Saint-Leu-la-Forêt, în cadrul Proiectul “Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale băcăuane de pe Valea Zeletinului”, un proiect ce își propune promovarea învățării si consolidării limbii franceze în vederea dezvoltării comunitare, în contextul extinderii relațiilor de colaborare cu Franța, inițiat de CJ Bacău și Asociația “Amitie Roumanie Saint Leu la Forte”. 
Proiectul, este derulat în asociere cu patru comune din județul Bacău– Colonești, Motoșeni, Răchitoasa si Stănișești – și cu Asociația de Prietenie Româno-Franceză „St. Leu la Forêt-Izvoru Berheciului”. 
La această întâlnire de lucru au participat primarii din localitățile mai sus menționate, precum și cadre didactice implicate în acest proiect. 
Președintele Sorin Brașoveanu și-a arătat întreaga disponibilitate pentru derularea cu succes a acestui proiect. ”Ne dorim să dăm o altă dimensiune colaborării noastre, care consolidează obiectivele proiectului, denumit pe scurt "J'adore le Français". Plecând de învățarea și aprofundarea limbii franceze de către elevii din Valea Zeletinului, ne propunem să generăm și alte proiecte ce pot conduce la revitalizarea din punct de vedere economic și social a acestei zone. Astfel, ne propunem să implementăm la Răchitoasa o clasă în cadrul învățământului profesional dual, pentru clasele intensiv- franceză. În acest sens, mizăm și pe sprijinul operatorilor economici francezi, existenți în județul Bacău și a Camerei de Comerț Franceze de la București. De asemenea, dorim să promovăm imaginea județului Bacău prin intermediul spectacolelor susținute în Franța de elevii reuniți din cele patru comune de pe Valea Zeletinului, vizate în proiect”a precizat președintele Brașoveanu. 
La rândul ei, prof. Raluca Moulinier , președintele Asociației ”Amitie Roumanie” a apreciat foarte mult sprijinul pe care președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu și instituția pe care o reprezintă îl oferă: ”Este un suport extrem de necesar și este motorul proiectului nostru. Aportul conjugat al tuturor și dăruirea manifestată în tot ceea ce este de realizat în prezent și în viitor, sunt hotărâtoare în ceea ce privește desfășurarea cu succes a activităților prevăzute în proiect, dar și a acțiunilor următoare propuse”, a declarat Raluca Moulinier. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu