Adolescența este o perioadă foarte complexă a vieții, ofertantă ca oportunități, dar marcată și de numeroase riscuri. Este caracterizată prin creșterea gradului de vulnerabilitate, care apare odată cu dificultatea de a controla emoțiile și comportamentele specifice vârstei, cu intensitatea căutării de senzații, asumarea de riscuri, impulsivitate și incapacitatea de a cântări consecințele acțiunilor întreprinse pe termen lung.
Evenimentul și-a propus să aducă împreună profesioniști din domenii diverse, asistență socială, psihologie, educație, sănătate, dar care au ca beneficiari direcți adolescenții, cu scopul de a discuta despre provocări, oportunități și soluții care să asigure diminuarea riscurilor și vulnerabilităților.
Activitatea a debutat cu prezentarea pr. Liviu Burlacu, directorul Centrului de sănătate „Oxigen” Bacău, gazda evenimentului organizat de Colegiul Asistenílor Sociali din România, Sucursala teritorială Bacău.
Evenimentul a contiuna cu alte prezentări ce au abordat tematica adolescenței, intervenții ale unor speciliști din domeniile: asistență socială, psihologie, medicină, educație și psihoterapie.
Delegat al Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a fost Pr. Ilarion Mâță, Inspector eparhial la Sectorul Social – Filantropic, care a transmis arhiereștile binecuvântări, aprecierea și recunoștința față de toți actorii sociali cointeresați de provocările și reușitele adolescentului contemporan. Pr. Ilarion a susținut tema Voluntariatul social al adolescenților, în baza realității existente la Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, unde sunt implicați în fiecare an, aproximativ 400 de tineri voluntari și 150 de cadre didactice.
Ultima inervenție a aparținut chiar unei adolescente care și-a povestiti viața, experiențele ei și aportul pe care îl aduce în societate.
La final, Președintele CNASR Bacău, Lucian Bodor, organizatorul evenimentului, a mulțumit pentru frumoasa și eficienta organizare a Centrului Oxigen, reprezentat de Pr. Liviu Burlacu, și întregii echipa care susține zi de zi persoanele aflate în dificultate, insitutuționalizate în acest centru cu renume la nivel național.
Parteneri în organizarea evenimentuntului au fost: Asociația Socio-Medicală ”SILOAM” – Centrul Izvorul Tămăduirii, Asociația Stop Drog – Centrul pentru sănătate ”OXIGEN” Bacău, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Bacău și Asociația Sfântul Voievod ”Ștefan cel Mare” - Hârja.
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu