25 noiembrie 2017

Seminar HHC pentru prevenirea separării copilului de familie si a institutionalizării

0 Comentarii
In data de 2.11.2017, în cadrul DGASPC Bacău, a fost organizat, împreună cu HHC România, primul seminar pentru prevenierea separării copilului de familie și a instituționalizării. Au participat ca organizatori și formatori, domnul Radu Tohătan, manager Departamentul Operațiuni și Asistență Socială HHC România și domnul director Sorin Bîrlădeanu cu doi specialiști din cadrul DGASPC Bacău.
Seminarul, care cuprinde și un atelier de lucru, reprezintă modalitatea prin care specialiștii HHC România și DGASPC Bacău acordă suport prin instruirea asistenților sociali din cadrul a 11 primării și validarea unor instrumente și metodologii de lucru care să conducă la prevenirea separării copiilor de familie.
S-a  lucrat efectiv pe studii de caz concrete supuse atenției de asistenții sociali prezenți. S-a remarcat rolul și locul serviciilor de prevenire a separării copilului de familie în procesul dezinstituționalizării.
Acest seminar s-a dovedit un bun exercițiu practic, aplicat pe baza instrumentelor de lucru propuse, care vizează evaluarea cazului, identificarea factorilor de risc și planificarea intervenției în asistență și sprijin.
Asistenții sociali prezenți și-au îmbogățit considerabil metodologia de lucru putând aplica cunoștințele dobândite pentru o mai bună instrumentare a cazurilor sociale sporind astfel condițiile de siguranță și bunăstare a copiilor și familiilor din comunitățile în care activează.
Vestea bună pentru UAT-urile din județul Bacău este aceea că, în fiecare trimestru al anului 2018, se vor organiza mai multe seminarii de acest gen astfel încât fiecare asistent social din comunitățile locale ale județului Bacău să beneficieze de această instruire.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu