1 decembrie 2017

Competitia Nationala de Rovere (roboti) Exo-Ro

0 Comentarii
În perioada 24-26 noiembrie 2017 s-a desfășurat la Salina din Târgu Ocna, Competiţia Naţională de Rovere (roboţi) Exo-Ro. Activitatea a reprezentat o acțiune în concordanță cu colaborarea stabilită între Ministerul Educației Naționale și Agenția Spațială Română (ROSA) în vederea utilizării conceptului de “spațiu cosmic” ca și context de predare creativ și învățarea disciplinelor cuprinse în sfera conotativă STEM-științe (fizică, chimie, biologie, geografie), tehnologie, inginerie, matematică în instituțiile de învățământ preuniversitar, prin activitățile promovate de Biroul European de Resurse pentru Educație Spațială ESSERO România. Misiunea științifică a echipelor participante la această competiție națională a fost de a construi un rover (robot) de dimensiuni mici având ca model un robot de explorare planetară, construit atfel încât să poată îndeplini atât o misiune spațială principală  cât și secundară, dar mai ales cerințele aferente competiției. Activitatea a fost, în egală măsură, și un mijloc de testare și evaluare întrucât organizatorii competiției și-au propus să testeze pe de o parte cunoștințele teoretice dar mai ales cele practice din domeniul STEM ale elevilor și ulterior să poată transpune și utiliza aceste realizări stiințifice în practică. 
    La competiție au participat 9 echipaje formate din 3 – 4 elevi coordonați de un profesor din toate regiunile țării, reprezentanţi ai domeniului academic şi al educaţiei, oficialităţi locale şinaţionale.Astfel, juriul format din domnul profesor Gabriel Anastasiu (Câmpulung Moldovenesc), Consul al Spaţiului (jud. Suceava), colaborator ESERO România şi reprezentant al mediului profesoral preuniversitar, domnul profesor Alexandru Iovanovici (Timişoara), din partea mediului academic şi doamna Cristina Stancu (Bucureşti), din partea ESERO România, au decis clasarea pe podium, pe baza criteriilor de evaluare, a următoarelor echipe:
Locul I –Inspiration ,,Carmen Sylva” – ICS, Liceul Teoretic ,,Carmen Sylva”, Eforie Sud, jud. Constanța;
Locul II - Higlander, Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu”, București;
Locul III – Help-R, Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân”, Constanța, jud. Constanța.

   Evenimentul a fost susținut de către Consiliul Județean Bacău care a acoperit de altfel, peste 80% din costurile totale ale bugetului, în parteneriat cu AgenţiaSpaţială Română. 
   ”Prin acest tip de activități se dorește atragerea tinerilor spre cercetare și cultivarea valorilor locale și naționale. O parte a acestor copii pasionaţi de acest domeniu ar putea ajunge să decidă viitorul actualelor unităţi de renume precum SC AEROSTAR SA Bacău.Astfel, pe termen mediu şi lung, o asemenea iniţiativă ar putea avea efecte majore în plan economic cât şi social”, a remarcat președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu. 

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu