18 februarie 2018
50 de ani de la infiintarea Centrului Militar Judetean Bacau
la
13:44
0
Comentarii
Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviul Ionel Pravăț a participat marți, 13 februarie 2018, la festivitatea ce a marcat aniversarea a jumătate de veac de la înființarea Centrului Militar Județean Bacău.
În cuvântul său, colonelul Petrică Marinel Voicu, comandantul Centrului Militar Județean Bacău, a prezentat istoricul, misiunile și rolul centrului militar în cadrul Sistemului National de Apărare și în relația cu comunitatea locală, tradițiile militare ale județului Bacău.
Președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” filiala ”col. Corneliu Chirieș” Bacău, a făcut o incursiune în istoria Centrului Militar Bacău și a unităților militare care au activat în județul Bacău.
Pe parcursul existenței sale, CMJ Bacău, a constituit în permanență interfața dintre societatea civilă și Ministerul Apărării Naționale, având rolul de a asigura pe timp de pace repartizarea resurselor umane și materiale în plan județean, selecția și încorporarea recruților, evidenta rezerviștilor, selecția psihologică a tinerilor în vederea angajării ca militari profesioniști și pentru formarea cadrelor militare în rezervă, acordarea ajutorului de deces cuvenit cadrelor militare în rezervă sau familiilor acestora, acordarea drepturilor legale pentru rezerviștii cu domiciliul pe raza județului Bacău, gestionarea arhivelor cu datele de evidentă militară a rezerviștilor.
Printre atribuțiile ce revin Centrului Militar Județean Bacău se numără și consilierea și reconversia profesională a cadrelor militare în rezervă, activitate foarte importantă, dat fiind numărul mare de militari trecuți în rezervă înainte de vârsta de pensionare. O dată cu renunțarea la serviciul militar obligatoriu (începând cu data de 01.01.2007), Biroul Informare Recrutare a intrat în componența CMJ Bacău, având ca misiuni prioritare promovarea carierei militare și recrutarea tinerilor pentru a urma cursurile instituțiilor militare de învățământ liceal, postliceal și universitar precum și recrutarea candidaților pentru profesia de soldat și gradat profesionist.
La rândul său, vicepreședintele Silviu Pravăț a elogiat activitatea cadrelor care au adus uniforma de militar la acest prag deosebit, cadrele active ca și cele în rezervă sau retragere. ”Este o reală mândrie să poți purta pe umeri istoria militarilor care, prin dăruire și experiență au reușit să pună în valoare sistemul de mobilizare, corelând încorporarea recruților cu nevoile de completare a marilor unități și unităților pentru îndeplinirea misiunii specifice și realizarea idealurilor naționale de unitate, suveranitate și independentă. Vă doresc mult succes în activitatea dumneavoastră și vreau să reiterez sprijinul pe care Consiliul Județean îl acordă Centrului Militar Județean Bacău ori de câte ori situația o impune”.
La acest eveniment au participat prefectul județului, Maricica Luminița Coșa, viceprimarul municipiului Bacău, Constantin Scripăț, reprezentanți ai autorităților şi instituțiilor publice locale, șefi și comandanți ai instituțiilor cu atribuții din cadrul Sistemului National de Apărare din țară, cadre militare în rezervă şi în retragere.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu