4 februarie 2018

Cinci blocuri cu bulină rosie din Bacău intră în consolidare

0 Comentarii
Municipiul Bacău a demarat procedurile în vederea proiectării lucrărilor de consolidarea a blocurilor nr.4, nr.7, nr.9, nr.10 şi nr.12, situate pe str. Mărăşeşti, din municipiul Bacău. Toate cele cinci imobile sunt construite în perioada 1960-1962, fiind  încadrate în clasa de risc seismic I- clădiri cu bulină roşie.
„Pas cu pas ne ţinem de cuvânt şi suntem la etapa de proiectare a lucrărilor de consolidare a  acestor cinci blocuri. S-a aprobat în această săptămână documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a început execuţia proiectului tehnic aferent. Proiectantul are un termen de 3 luni  pentru a definitiva documentaţia, după care vom demara licitaţia pentru execuţia lucrărilor de consolidare a  acestor cinci blocuri., a precizat primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.
Valoarea totală estimată a lucrărilor de consolidare a acestor cinci imobile cu bulină roşie se ridică la aproximativ 42 de milioane de lei, 80% (33 de milioane de lei),  reprezentând fonduri guvernamentale, iar 20% finanţare de la autoritatea locală, în contul beneficiarilor. Mai precis,  autoritatea locală acoperă iniţial cei 20% din valoarea lucrărilor pentru locatari, care vor trebui apoi să achite aceşti bani  autorităţii locale în rate pe 25 de ani, fără dobândă, conform legii.
              „Avem certitudinea că vom primi 33 de milioane lei de la Guvernul României, iar noi vom aloca  absolut toate sumele necesare pentru acest an, în care sperăm să începem şi execuţia efectivă a lucrărilor de consolidare a blocurilor cu bulină roşie.”, a subliniat primarul municipiului Bacău, dl.Cosmin Necula.
Lucrările de consolidare se vor realiza în termen de 1,5- 2 ani de la începerea efectivă a execuţiei.
„Soluţia tehnică o reprezintă cămăşuirea structurilor de fundaţie, intervenţia pe structurile de fundaţie, care nu necesită evacuarea locatarilor acestor blocuri, cu excepţia a două blocuri, care au o structură de rezistenţă diferită şi unde va fi necesară şi intervenţia pe scara blocului, nu doar la nivelul fundaţiei.”, a conchis primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu