4 februarie 2018

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ''Mr. Constantin Ene'' al Judetului Bacau, la ceas de bilant

0 Comentarii
Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a participat vineri, 26 ianuarie 2018 la bilanțul activității pe 2017 al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău. Alături de conducerea Inspectoratului, la manifestarea solemnă au mai fost prezenți prefectul județului, Maricica Coșa, viceprimarul municipiului Bacău, Constantin Scripăț, reprezentanți ai instituțiilor băcăuane și ai structurilor militarizate din județul nostru.
    În cuvântul său, președintele Brașoveanu a transmis: „E onorant pentru mine să fiu prezent astăzi, la ceas de bilanț al activității dumneavoastră pe anul 2017, o activitate pe care în mare parte o cunosc având în vedere că din punct de vedere instituțional am interacționat în diferite situații. Mesajul meu pentru dumneavoastră este acela de respect, prețuire, mulțumire și recunoștință. Nu doar din partea președintelui Consiliului Județean Bacău, ci mai mult, din partea mea ca cetățean al județului Bacău. Am cea mai mare considerație pentru toți cei implicați în acest sistem, oameni care luptă în permanență pentru semenii lor și care-și fac datoria în fiecare zi, acționând în mod corespunzător în fața provocărilor și pericolelor, care, din păcate, de multe ori nu pot fi evitate”.
    Președintele Sorin Brașoveanu a prezentat și câteva sugestii pentru îmbunătățirea modului de operare în situații de urgență, idei generate de evenimente recente. O astfel de situație a fost cea a incendiului de la groapa de gunoi, din vara anului trecut. 
   ”Decizia ISU de a interveni cu apă și spumogen nu a fost una inspirată, în loc de cinci zile, cum am primit inițial asigurări că va fi stins focul, acesta a fost lichidat în 18 zile, și asta după intervenția în forță a Primăriei Bacău, care a turnat un strat de pământ, lucru care a redus durata de viață a Celulei I și cu implicații în poluarea solului. Mă gândesc însă, că o mai bună temporizare și o evaluare mai realistă a posibilităților de care dispunem ar fi fost de dorit și ar fi condus la o rezolvare mai rapidă a cazului. Cred, așadar, că se impune a fi întărit modul de lucru, în sistem integrat, între autoritățile centrale și autoritățile județene și locale”, a subliniat președintele Consiliului Județean Bacău. Acesta a trecut în revistă și sprijinul pe care instituția pe care o reprezintă îl acordă, în mod constant, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău. Doar în ultimii trei ani, Consiliul Județean Bacău a alocat peste 1.500.000 lei pentru activități curente de funcționare și peste 930.00 lei pentru dezvoltare, iar printre investițiile realizate se numără autovehicule tip UTV pentru intervenții, instalații de stingere a incendiilor pentru autoșeniletă, aparate de respirat cu aer comprimat sau centrală de alarmare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu