28 martie 2018

Activitate a jandarmilor bacauani

0 Comentarii
In data de 27 martie 2018, începând cu ora 10.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău s-a desfăşurat ZIUA PORŢILOR DESCHISE, manifestare înscrisă în cadrul campaniei derulate cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la înfiinţarea JANDARMERIEI ROMÂNE.
           Obiectivul principal a fost acela de a informa publicul cu privire la misiunile şi atribuţiile Grupării de Jandarmi Mobile Bacău şi ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău.
           La manifestare au fost prezenţi copii şi cadre didactice de la instituţiile de învăţământ  din judeţul Bacău precum şi alţi tineri interesaţi de profesia de jandarm.
           Vizitatorii au avut ocazia să se familiarizeze cu privire la specificul instituţiilor, cu materialele şi tehnica folosite de jandarmi în executarea misiunilor. Au fost amenajate standuri expoziţionale cu materialele şi mijloacele de intervenţie din dotarea jandarmilor, autovehiculele folosite în misiunile zilnice şi au prezentat exerciţii de autoapărare, pază si protecţie au unui transport special şi demonstrative cu câinii de serviciu.(deplasarea alături de conductor, exerciţii de disciplină, întoarcerile , imobilizarea unei persoane violente cu ajutorul câinelui de serviciu, elemente de dresaj recreativ)
           Jandarmii din cadrul subunităţii de acţiuni speciale au prezentat câteva exerciţii şi tehnici de coborâre în rapel de pe clădire.
            De asemenea, copiii  au vizitat spaţiile în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea şi pregătirea zilnică .
             În final, micilor vizitatori le-au fost expuse diferite aspecte referitoare la unele măsuri preventiv-educative , prevenirea faptelor antisociale, delicvenţa juvenilă şi au primit” LEGITIMAŢIE PENTRU O ZI JANDARM”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu