13 aprilie 2020

Fapte cu caracter penal constatate de jandarmi

0 Comentarii
La sfârşitul săptămânii trecute jandarmii au constatat mai multe fapte cu caracter penal săvârşite pe raza judeţului Bacău.

  În urma acţiunilor specifice de patrulare de la sfârşitul săptămânii care a trecut, echipajele de jandarmerie din cadrul unităţii au identificat şi adoptat măsurile legale specifice împotriva unor persoane care au săvârşit anumite fapte penale.
* Astfel, în ziua de 10 aprilie, în jurul orei 19.10, un echipaj de jandarmerie a fost sesizat de un bărbat în vârstă de 35 de ani cu privire la faptul că a fost agresat de trei bărbați pe strada Ion Ionescu din municipiul Bacău.
             Jandarmii au cercetat zona din apropiere şi au reuşit în scurt timp să identifice trei bărbați în vârstă de 20, 21,  respectiv 22 ani, din municipiul Bacău, care corespundeau semnalmentelor furnizate de bărbatul agresat.
             În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că agresiunea a avut loc pe fondul unor  discuții în contradictoriu între bărbat și agresori, aceștia lovindu-l  în zona feței.
             În cauză, jandarmii au întocmit pe numele persoanelor  actele de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracțiunii de loviri sau alte violențe (art. 193 - C.P. ).
** Într-o altă situaţie, în  ziua de 11 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, patru bărbați a fost depistați în timp ce tăiau și sustrăgeau stâlpi de iluminat de pe domeniul public de pe strada Industriilor din municipiul Onești.
            În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei patru bărbați au tăiat cu un aparat de sudură doi stâlpi de iluminat public de aproximativ 8  și respectiv 8,5 metri liniari și nouă cupoane țeavă metalică cu lungimea de 0.8  metri și diametru de 110 cm fiecare.
            În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor actele de constatare sub aspectul încălcării prevederilor art. 253 C.P. ( Distrugerea ) și art 228 C.P  (Furt ).
            În ambele cazuri dosarele cu actele de constatare şi persoanele în cauză au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu