3 august 2021

Consultare publica - Planul de management al spatiului hidrografic Siret 2021

0 Comentarii


Administrația Bazinală de Apă Siret anunţă începerea activităţilor de consultare a publicului în ceea ce privește proiectul Planului de Management Actualizat (2021) al Spațiului Hidrografic Siret. Acest document conţine informații despre principalele probleme de gospodărire a apelor, obiectivele de management, precum şi măsurile aferente stabilite la nivelul spațiului hidrografic Siret.

În 30 iunie 2021 a fost publicat pe website-ul Administraţiei Bazinale de Apă Siret (http://siret.rowater.ro/abas/consultarea-publicului/directiva-cadru-apa/brosuri-de-prezentare/) proiectul Planului de Management actualizat al spațiului hidrografic Siret 2022-2027, precum și Chestionarul adresat factorilor interesați. Documentul este disponibil pentru informarea și consultarea publicului o perioadă de 6 luni, până în decembrie 2021. Un capitol important al proiectului Planului de Management actualizat al spațiului hidrografic Siret 2022-2027 îl reprezintă Programul de măsuri care cuprinde toate măsurile ce trebuie luate, astfel încât obiectivele de mediu să fie atinse până în 2027. Aceste măsuri răspund principalelor probleme din spațiul hidrografic Siret. Aplicarea cu stricteţe a legislaţiei naţionale şi europene în domeniul apelor condiționează reuşita implementării programelor de măsuri care se adresează atât autorităţilor locale şi regionale, agenţiilor din domeniul mediului, tuturor factorilor interesați din domeniul apei, cât şi utilizatorilor de apă. Actorii locali implicaţi în aplicarea programelor de măsuri la nivel teritorial, fixează cadrul de acţiune în domeniul apei, precum şi modalităţile de finanţare.

Publicul poate să consulte documentul şi poate transmite observațiile și comentariile sale (completând chestionarul) prin email, la adresa de contact dispecer@das.rowater.ro.

În martie 2022, Planul de Management actualizat al spațiului hidrografic Siret 2022-2027 va fi avizat în cadrul Comitetului de Bazin, va fi supus procedurii SEA și se va aproba ulterior prin Hotărâre de Guvern, urmând a fi publicat la 22 martie 2022 pe website-ul Administrației Bazinale de Apă Siret și al Administrației Naționale ”Apele Române”.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu