23 octombrie 2022

Depunerea Juramântului Militar, moment unic și emoționant în viața fiecărui militar

0 Comentarii

 


,,Eu, ........ Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu! ” au rostit într-un singur glas cei 42 subofițeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile " Alexandru cel Bun " Bacău  și Inspectoratului de Jandarmi Județean" Stefan cel Mare "Bacău .

          Clipe emoționante trăite in data de 4 octombrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, de noii colegi care au depus, cu emoție în suflet, Jurământul Militar, în prezența comandantului Grupării de Jandarmi Mobile,  domnul colonel Sandu Ion, a prim-adjunctului Inspectoratului de Jandarmi Județean,  domnul colonel Bârnat Eusebiu, prefectului județului Bacău,  domnul Lucian Gabriel Bogdănel, inspectorului șef al Inspectoratului Judeţean pentru Situații de Urgență Băcau,  domnul colonel Cărășel Ovidiu,  dar și a părinților, bunicilor și celor apropiați.

          42 de subofițeri, care au promovat concursurile de încadrare din sursă externă, au avut un sentiment de mândrie, dar și de conștientizare și asumare a tuturor responsabilităților ce le revin, de acum înainte, în calitate de militari ai Jandarmeriei Române.

          Rostirea legământului sacru față de Țară reprezintă un moment care va rămâne viu în amintirea lor pentru totdeauna.

          Dorința de a fi de folos societății i-a condus până la această ipostază de răscruce în evoluția lor profesională, conștienți fiind că statutul de militar le va conferi drepturi, dar și obligații și interdicții.

          Le dorim mult succes în carieră celor care astăzi au depus Jurământul Militar!           

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu