23 octombrie 2022

Un nou proiect destinat copiilor defavorizati din estul judetului Bacau

0 Comentarii

 


Un nou proiect marca FSC este în plină derulare, având deja rezultate îmbucurătoare pentru toți beneficiarii lui. Proiectul “Un viitor mai bun pentru copiii din sate!” pornește de la nevoia de conștientizare publică a fenomenului abandonului școlar în rândul copiilor din mediul rural și tragerea unui semnal de alarmă asupra nivelului precar de viață, sănătate și educație al locuitorilor din unele zone rurale ale județului Bacău.

 Proiectul are ca obiectiv general facilitarea accesului copiilor și tinerilor din comunități rurale dezavantajate din estul județului Bacău la servicii integrate (sociale, medicale și educaționale) care să prevină probleme grave legate de îmbolnăviri, deprinderi de viață greșite, abandonul școlar sau separarea de familie.

 Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) gestionează proiecte ample de 25 de ani dedicate categoriilor de persoane cele mai vulnerabile din zona de est a județului. În acest sens a dezvoltat parteneriate strategice pe termen lung cu primăriile din comunele care se confruntă cu astfel de probleme și a dezvoltat de-a lungul timpului un model de succes de servicii integrate socio-educaționale adresate copiilor, tinerilor, dar și familiilor din care provin aceștia, sub conceptul de Centrul de zi ”Clubul cu Lipici”!

 Noul proiect va facilita accesul copiilor și tinerilor din comunele Stanisesti, Colonesti, Dealu Morii, Răchitoasa, Motoșeni și Podu Turcului provenind din familii vulnerabile (afectate de sărăcie, de violență domestică, de neglijare parentală, de familii monoparentale, etc.), la servicii socio-educaționale asigurate de specialiștii FSC.

 Astfel:

 • 600 copii din 6 comunități, vor fi expuși la informație de calitate despre educație pentru sănătate, viață sănătoasă și prevenirea sarcinilor nedorite la adolescente; aceste sesiuni vor produce schimbări pe termen lung în viață beneficiarilor.

 • 60 tineri (elevi din mediul rural ce vin la liceu și primesc burse) vor beneficia de susținere pentru a merge la liceu, precum și sesiuni interactive, non-formale de dezvoltare personală și învățare de deprinderi antreprenoriale. Aceste sesiuni vor asigura succesul acestora în învățământul superior sau accesul la locuri de muncă.

• 90 de copii din 3 comunități rurale vor beneficia de masă caldă zilnică și de activități de învățare, susținute cu echipamente moderne, achiziționate în cadrul proiectului (tablă smart și seturi noi PC) în cadrul a 3 centre de zi gestionate de FSC. Acest sprijin va garanta frecvența copiilor la activități cu efect în îmbunătățirea educației, creșterea performanței lor școlare și reducerea abandonului școlar.

• Latura recreativă a proiectului va fi asigurată prin organizarea unei excursii de învățare tematică pentru cei 90 de copii de la Cluburile cu Lipici și construirea unui loc de joacă exterior pentru copiii din comuna Podu Turcului.

 • Promovarea conceptului de voluntariat și implicare comunitară la nivelul comunităților rurale va conduce la rezolvarea multiplelor probleme ce afectează comunitățile.

 Proiectul a debutat pe 8 septembrie 2022, pentru o durata de 3 luni, are un buget total de 278.472 lei și beneficiază de o cofinanțare în valoare de 247.840 lei din partea Consiliului  Județean  Bacău, prin Programul finanțărilor nerambursabile din bugetul propriu pentru anul 2022 conform Legii nr. 350/2005

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu