2 aprilie 2023

SNPAP Târgu Ocna, gazdă a vizitei de studiu a delegației ANP Republica Moldova

0 Comentarii

 


În contextul bunelor relații de prietenie și colaborare, în perioada 21- 24 februarie 2023, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a găzduit vizita de studiu a delegației de specialiști din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, formată din directori de penitenciare și alți ofițeri cu funcții de conducere.

            Scopul vizitei a fost analizarea aspectelor practice privind sistemul progresiv de executare a pedepselor privative de libertate aplicat în sistemul penitenciar românesc, precum și cunoașterea procesului de pregătire a polițiștilor de penitenciare.

Vizita de studiu a început, în data de 22 februarie 2023, cu prezentarea ofertei educaționale a școlii, urmată de vizitarea instituției, ocazie cu care ospeții școlii au avut oportunitatea de a vedea spațiile administrative, spațiile de cazare pentru elevi, sălile de clasă, cabinetele de e-learning, sălile de curs, simulatorul de specialitate și Memorialul Târgu Ocna, compus din muzeul penitenciarelor, Calea Mărturisitorilor, capela și biserica de lemn închinată martirilor și mărturisitorilor din închisorile comuniste.

În partea a doua a zilei, delegația a  vizitat Centrul Educativ Târgu Ocna, unde le-a fost prezentat specificul unității și aspecte practice privind regimul execuțional penal aplicabil minorilor sancționați penal.

            Conform agendei, în data de 23 februarie 2023, delegația a vizitat Spitalul Penitenciar Târgu Ocna, unde au putut vizita și observa infrastructura, dotările actuale ale unității, dar și strategia de dezvoltare a spitalului privind îmbunătățirea serviciilor medicale, a condițiilor de detenție și creșterea capacității de cazare.

În partea a doua a zilei, la sediul școlii, a avut loc  sesiunea  de lucru pe tema „Provocări și oportunități specifice sistemului progresiv de executare a pedepselor privative de libertate”,  sesiune coordonată de către profesorii din cadrul catedrei de Teorie și Practică Penitenciară, activitate în cadrul căreia au avut loc discuții dedicate aspectelor teoretice și practice privind regimul execuțional penal românesc actual, în contextul procesului de implementare a sistemului progresiv de executare a pedepselor privative de libertate în sistemul penitenciar din Republica Moldova.

După cum este cunoscut, instituția noastră școlarizează tineri moldoveni pentru sistemul penitenciar din Republica Moldova, sens în care cifra de școlarizare include, în fiecare an școlar, 20 de locuri cu această destinație. În acest context, în cadrul vizitei de studiu, delegația din Republica Moldova a avut ocazia să participe la întâlnirea cu elevii moldoveni aflați la cursuri în anul școlar în curs, prilej cu care au fost apreciate condițiile de școlarizare și calitatea procesului de pregătire pe care le asigură instituția noastră.

Pentru atingerea tuturor obiectivelor propuse, în data de 24 februarie 2023 delegația va vizita Penitenciarul Bacău, ultima activitate din cadrul vizitei de studiu.

Acest schimb de experiență a constituit încă un prilej de a consolida relațiile de bună colaborare dintre Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna și Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova și de deschidere a unor noi oportunități de cooperare.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu