30 aprilie 2024

SNPAP gazdă a delegațiilor din Statele Unite ale Americii, Norvegia, Republica Moldova și Ministerul Justiției din România

0 Comentarii

  


În contextul organizării de către Centrul Educativ Târgu Ocna a conferinței locale de diseminare a Proiectului „CHILD - Reintegrarea socială a minorilor prin învățare și dezvoltare personală”, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna s-a bucurat de vizita unor oaspeți de onoare.

    Astfel, în data de 04.04.2024, la sediul școlii, alături de doamna Diana POPESCU, director al direcției Cooperare Internațională din Ministerul Justiției, au fost prezenți și domnul Kim EKHAUGEN, director al Departamentului de Relații Internaționale din cadrul Serviciului Corecțional din Norvegia, domnul Doug Dretke, director executiv al Institutului de Management Corecțional (CMIT) din Texas, Statele Unite ale Americii, doamna Liuba Suveica, director general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova, precum și domnul Cristian Aurelian Ciubotaru, Primarul Orașului Târgu Ocna.
    Întreaga delegație a vizitat cu multă răbdare și real interes școala, pentru a afla mai multe informații despre sistemul de pregătire pe care îl oferă instituția noastră precum și despre dotările și facilitățile de care dispunem.
Spre marea noastră bucurie și onoare, oaspeții s-au arătat încântați pe de o parte de complexitatea și diversitatea programelor de formare și pregătire profesională pe care școala noastră le asigură, și, în același timp, au apreciat în mod deosebit infrastructura, dotările de care dispunem.
    În finalul vizitei oaspeții noștri au ținut să remarce grija instituției pentru asigurarea stării de bine și a bunelor condiții de studiu pentru elevii noștri și au ținut să felicite personalul școlii pentru climatul benefic și constructiv pe care acesta a reușit să l creeze pentru cei care studiază aici. Ca o confirmare a bunei impresii cu care au rămas oaspeții noștri, domnul Kim EKHAUGEN a lăsat scris în Cartea de onoare a școlii: „Dragi colegi, ar trebui să fiți foarte mândri...eu unul sunt mândru în numele vostru. Această vizită a fost una revelatoare. Voi reveni, cu certitudine, pentru mai multa inspirație. Vă mulțumesc! ”, iar domnul Doug Dretke,  ne-a transmis următoarele gânduri: „Va mulțumesc pentru oportunitatea de a vizita școala dumneavoastră. Sunt impresionat de centrul dumneavoastră de formare, de toate facilitățile și spațiile din cadrul școlii. Cu mare mândrie și angajament vă serviți atât instituția și patria și aduceți un mare serviciu societății. Am fost onorat!”.
    Această vizită a fost o bună oportunitate pentru conducerea școlii de a promova la nivel internațional imaginea școlii și a poliției penitenciare din România și de a-și manifesta încă o dată deschiderea pentru cooperare și schimb de bune practici cu instituții similare din alte state .

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu