9 octombrie 2009

Despre finger-boarding

0 Comentarii
Fingerskate-ul se poate incadra la categoria sport extrem de buzunar. Fingerboardul sau fingerskateul este o jucarie pentru degete, o versiune de skateboard in miniature. aceasta are griptape, axe reglabile si roti de rezerva, iar modele de pe fata sunt ale marilor companii cum ar fi Almost, Blind, Toy Machine etc.
Un fingerboard are aproximativ 96 milimetri; trick-urile sunt facute cu ajutorul degetelor in locul picioareleor.
Lance Mountain a ajutat le evoluarea fingerboarding-ului ca si un hobby in jurul anilor 70, in ‘85 a scris in cateva reviste de specialitate, articole despre cum sa faci un fingerboard.

Desi fingerboarding-ul a fost o noutate timp de multi ani, acesta a devenit o jucarie colectiva, producatorii de  skateboard  realizand potentialul (profitul adus de acestea) acestor produse branduite inca din 1990. Fingerboard-urile sunt la ora actuala accesibile ca jucarii noi nu foarte scumpe, complete, cu accesorii folosite ca si la skateboard-uri de marimi standard.
Fingerboard-urile sunt folosite de catre skateboardari ca si modele vizuale suport 3–D pentru a intelege si a vizualiza mai bine trick-urile.
Cand iti cumperi un Fingerskate, de obicei primesti un set de roti de rezerva, stickere mici cu brand-ul de la care ai jucaria si o mini surubelnita-cheie pe care o folosesti sa-ti strangi axele si schima rotile.
E un lucru chiar interesant, daca esti pasionat de skateboarding sport extrem, merita sa-ti cumperi un fingerboard. La ce poti folosi jucaria? Poti incerca sa faci trickuri de skate sau chiar sa iti gandesti schemele pe care le incerci pe skateboard. Si mai simplu decat atat: pliciseala, la scoala, la birou acasa sau pe unde te afli in momentul cand nu ai altceva de facut.

Daca deja ti-ai procurat o jucarie tb sa treci la pasul urmator, mini-rampele. Le poti cumpara gata facute, sau ti le confectionezi singur din carton, plastic sau alte chestii pe care le ai la indemana.



Asemanator Fingerboard-ului, handboarding-ul este o versiune mai redusa (la un nivel mai scazut) a skateboard-ului pe care detinatorii il controleaza cu mainile in locul degetelor, in timp ce finger snowboarding-ul utilizeaza o versiune in miniatura a snowboard-ului.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu