4 octombrie 2009

Expozitie de pisici la Sala Palatului din Capitala

0 Comentarii


Expozitia Internationala Felina de Toamna 2009 si-a deschis, sambata, la Sala Palatului din Bucuresti, portile pentru iubitorii de pisici din Romania, potrivit Agerpres.


La expozitie, care se desfasoara si duminica, participa peste 200 de pisici de rasa din Romania, Ungaria, Ucraina, Italia, Serbia, Bulgaria, Israel, Rusia, Croatia, la eveniment fiind prezenti atat crescatori, cat proprietari sau iubitori de pisici.

Prin fata juriului, compus din patru arbitri internationali, defileaza frumoase exemplare de norvegiene de padure, persane, maine coon, british shorthair, ragdoll, cornish rex, devon rex, singapura, albastre de rusia, bengaleze, burma, exotic shorthair, peterbald, siberiana, abisiniana, siameza.

In premiera absoluta in Romania la expozitie va fi prezenta rasa Manx (pisica fara coada), iar cireasa de pe tort va fi o pisicuza fara par din rasa Sfinx, imbracata intr-o rochita vaporosa de organza.

Din juriu fac parte Carin Sahlberg, Finlanda, Alfred Wittich, din Elvetia, Mojca Godek, din Slovenia si Eva Wieland Schilla, din Elvetia.

In cadrul expozitiei au loc etapele preliminare ale concursului, totul evoluand spre punctul culminant, care este concursul Best in Show. Finalistii celor patru categorii de grupe (grupa 1- persane si exotice, grupa 2- par semilung, grupa 3-par scurt si grupa 4- orientale si siamenze) se vor intrece in marea finala pentru un loc pe podium. Expozitia SofistiCAT este bianuala, fiind organizata atat primavara, cat si toamna, de cativa ani.



Foto: 1.bp.blogspot.com

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu