7 ianuarie 2010

Filmele care vor defini anul 2010

0 Comentarii
Nu ştim cum va fi 2010 din punct de vedere economic (încercăm să alungăm din minte gândurile sumbre), nu ştim nici cât de tare se va extinde criza în România anul acesta, dar de un lucru suntem foarte siguri: ne aşteaptă foarte multe surprize plăcute la cinema. De la filme cu buget mic, gen Paranormal Activity, până la filme spectaculoase ca efecte speciale şi scenografie, precum Prinţul Persiei: Nisipurile timpului, iată pe ce mizăm în 2010:








Cartea lui Eli/The Book Of Eli
Premiera în România: 29.01.2010

"Jucătorii": regia este semnată de fraţii Hughes, iar actori sunt Denzel Washington şi Gary Oldman.
Subiectul filmului: Un western post-apocaliptic în care personajul singuratic al lui Denzel Washington deţine secretul salvării omenirii, într-o lume devastată de radiaţii.
Ce ne-a mai atras atenţia: trailerul ne arată bandiţi dintr-un viitor apocaliptic, au loc lupte pe viaţă şi pe moarte, totul într-o atmosferă dezolantă.

The Wolfman

Premiera în România: 12.02.2010

"Jucătorii": Benicio Del Toro şi Anthony Hopkins, cu efecte speciale de Rick Baker.
Subiectul filmului: Del Toro este gentlemanul britanic tipic Lawrence Talbot. Acesta se întoarce la casa părintească, la tatăl de care se înstrăinase pentru că fratele său a dispărut. Ceea ce niciunul din cei doi nu ştie este că ceva periculos şi supranatural are legătură cu dispariţia bărbatului.
Pont: Baker s-a ocupat şi de efectele de la An American Werewolf In London.


Scăpat de sub control/Edge Of Darkness
Premiera în România: 19.02.2010

"Jucătorii": specialist în filme de acţiune cu agentul 007 după regizarea Golden Eye şi Casino Royale, Martin Campell îl coordonează de această dată pe Mel Gibson, a cărui revenire sperăm să fie una spectaculoasă.
Subiectul filmului: bazat pe drama sumbră, dar în acelaşi timp strălucită din 1985, difuzată de postul BBC, Edge Of Darkness este povestea unui poliţist care se vede prins într-o conspiraţie politică, pe măsură ce investighează moartea propriei fiice.


 Shutter Island: Cineva a dispărut
Premiera în România: 26.02.2010

"Jucătorii": regia semnată Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio şi Michelle Williams în rolurile principale.
Subiectul filmului: DiCaprio joacă rolul unui agent federal care investighează dispariţia unei femei la un sanatoriu înfricoşător aflat pe o insulă. Agentul ajunge să pună sub semnul întrebării nu numai informaţiile oficiale, ci şi propria sănătate mintală.
Pont: Acesta e al patrulea film făcut de Scorsese împreună cu DiCaprio, şi se pare că e vorba de aceeaşi legătură dramatică care duce la un rezultat exploziv, gata să cucerească şi pe cei sceptici faţă de DiCaprio.


Alice în Ţara Minunilor/Alice In Wonderland

Premiera în România: 05.03.2010

"Jucătorii": regia lui Tim Burton, cu Johnny Depp.
Subiectul filmului: Un remake la animaţia clasică a lui Disney, despre fetiţa aflată într-o stranie călătorie în lumea propriei imaginaţii.
Pont: Burton este un rege al basmului subversiv de Hollywood, iar Johnny Depp e Johnny Depp.


Daybreakers

Premiera în România: 12.03.2010

"Jucătorii": fraţii ausralieni Spierig îi vor coordona pe actorii Willem Defoe, Ethan Hawke şi Sam Neill.
Subiectul filmului: în 2019 un virus i-a transformat aproape pe toţi oamenii în vampiri. Ei pun la cale o strategie de a se salva de la înfometare, nevoia de sânge proaspăt fiind tot mai mare. Pe de altă parte, puţinii oamenii rămaşi încearcă să salveze de la extincţie rasa umană, al cărei sânge proaspăt atrage ca un magnet vampirii.
Pont: Fraţii Spierigs ne-au dat filmul cu zombi Undead, în urmă cu ceva ani; şi chiar dacă nu era foarte finisat, făcându-se pe bani puţini, era un film bun. Acum au o distribuţie de prima mână, un buget mare, şi sprijinul companiei de efecte speciale Weta (care a lucrat şi la Avatar). Pe lângă asta, să nu uităm că aceşti doi fraţi regizori au fost angajaţi de curând de studiourilor Warner Bros. pentru realizarea unui remake al producţiei Captain Blood, clasicul film de aventuri cu piraţi din 1935. Ei au câştigat un pitch organizat de studiouri, datorită viziunii lor şi modului în care arăta storyboardul, scenele de luptă dintre piraţi fiind cinematice, după cum relatează producătorul. Ideea inovatoare a celor doi fraţi regizori a fost aceea de a plasa în spaţiu, şi nu pe mare, aventura piraţilor în Captain Blood.


Black Death

Încă nedatat în România

Jucătorii: regia Chris Smith, cu Sean Bean în rolul principal.
Subiectul filmului: Bean se află în fruntea unei grup care, într-o Anglie medievală bântuită de ciumă, merge pe urmele unui vrăjitor, practicant al necromanţiei.
Atu: Pentru prima dată de la trilogia Stăpânul Inelelor, avem o poveste de aventură plină de tensiune, plasată în Evul Mediu.

 I Love You Phillip Morris
Premiera în România: 26.03.2010

Jucătorii: Regia aparţine lui Glenn Ficarra şi John Requa, joacă Jim Carrey şi Ewan McGregor.
Subiectul filmului: Carrey joacă rolul unui agent de vânzări neînsemnat, căruia un accident de maşină îi schimbă viaţa, făcându-l să creadă că de fapt e un homosexual care a dus o viaţă plină de fraude ce l-au aruncat în închisoare. Unde va întâlni iubirea vieţii lui.
Atu: curajos şi bizar, Phillip Morris abordează cu sinceritate problema iubirii între doi bărbaţi, fără a renunţa la picanterie. În plus, e prima oară de la Eternal Sunshine când Jim Carrey amestecă drama cu comedia neagră.


Clash of the Titans

Premiera în România: 09.04.2010

"Jucătorii": Louis Leterrier, regizorul lui Hulk şi Transporter 2, a regizat filmul în care joacă Sam Worthington şi Ralph Fiennes.
Subiectul filmului: Un update al filmului istoric din 1981 despre eroul grec Perseu - cel care a ucis Meduza şi care zbura pe un cal înaripat.
Pont: Mai puţin stop-motion, mai multă acţiune. Iar în plus, după cum a dovedit Terminator Salvation, Sam Worthington merită urmărit chiar şi în filme de acţiune mediocre.



Wall Street 2: Money Never Sleeps
Premiera în România: 23.04.2010

"Jucătorii": Oliver Stone e regizorul, Shia LaBeouf şi Michael Douglas apar în rolurile principale.
Subiectul filmului: Şmecher de Wall Street, Gordon Gekko (Douglas) ar fi un erou negativ perfect, cu deviza "lăcomia e bună", însă devine, un improbabil erou pozitiv, partener cu tânărul broker LaBeouf în timpul crizei din 2008.
Atu: Stone şi Douglas dau filmului greutatea care-l face mai mult decât un simplu remake, şi vom putea urmări îndeaproape evoluţia post-Transformers a lui LaBeouf.

 Iron Man 2
Premiera în România: 30.04.2010

"Jucătorii": Regizorul Jon Favreau, cu Robert Downey Jr., Sam Rockwell şi Mickey Rourke în rolurile principale.
Subiectul filmului: Acelaşi gen de aventuri, cu eroul din metal care reuşeşte încasări surprinzătoare la box-office, de data asta cu Rockwell şi Rourke în costume de luptă.
Atu: Iron Man a fost un succes, iar acesta va avea şi mai mulţi bani, şi mai mulţi răi, şi mai multă bătaie. Să ne aşteptăm să fie blockbuster-ul anului, mai ales că de data asta anul va fi sărac în blockbustere.

Robin Hood

Premiera în România: 14.05.2010

"Jucătorii": în regia lui Ridley Scott, cu Russell Crowe şi Cate Blanchett în rolurile principale.
Subiectul filmului: o repovestire a basmului clasic, cu Crowe în rolul tânărului nobil care se întoarce din Cruciadă pentru a-l găsi pe maleficul Şerif din Nottingham biciuind poporul Angliei.
Pont: Scott şi Crowe se pare că au lăsat la o parte ideea de la care au pornit - filmul s-ar fi numit Nottingham şi era o poveste complexă despre eroi buni şi eroi negativi. În schimb, s-au hotărât să facă cel mai bun film Robin Hood. Pare o idee bună, nu?


Last Night
Încă nedatat în România

"Jucătorii": Massy Tedjedin regizează pentru prima dată, în film joacă Keira Knightley şi Sam Worthington.
Subiectul filmului: un thriller cu scene fierbinţi, în care Knightley şi Worthington joacă un cuplu în care fiecare are de luptat cu ispitele în timp ce el e plecat de acasă cu afaceri.
Pont: dacă lucrurile merg bine anul acesta, Worthington ar putea cu uşurinţă deveni starul lui 2010. Depinde dacă poate fi la fel de convingător într-o dramă romantică precum în filmele de acţiune.


Prinţul Persiei: Nisipurile timpului
Premiera în România: 28.05.2010

"Jucătorii": Mike Newell este regizorul, Jake Gyllenhaal şi Gemma Arterton în rolurile principale.
Subiectul filmului: inspirat de un joc video, Gyllenhaal joacă în rolul prinţului Persiei, isteţ şi bun acrobat, care străbate în lung şi în lat Orientul Mijlociu, împreuna cu lampa lui fermecată, făra a ţine cont nici măcar de logica timpului fizic.
Pont: filmul ar fi devenit o prelungire eşuată a unui joc video, dacă n-ar fi fost producătorul Jerry Bruckheimer - capabil să ia o poveste încă şi mai puţin inspirată şi să facă din ea succesul care a fost Pirates of the Caribbean - şi Newell, care are parte de tot meritul pentru Harry Potter.


Predators

Premiera în România: 09.07.2010

"Jucătorii": regizorul este Nimrod Antal, în film joacă Topher Grace, Adrien Brody şi Danny Trejo.
Subiectul filmului: altă echipă de bărbaţi duri - de data asta e vorba de criminali internaţionali - se luptă cu prădătorii de pe altă planetă, într-o altă continuare a filmului de acţiune din 1987.
Pont: producătorul Robert Rodriguez declara cu diplomaţie că titlul e un tribut la filmul lui James Cameron Aliens, şi că acesta e genul de continuare pe care o doreşteş una malefică, violentă, explozivă. Ce-ar putea fi mai convingător?

Inception
Premiera în România: 30.07.2010

"Jucătorii": Marion Cotillard, Leonardo DiCaprio, Ellen Page sub bagheta lui Christopher Nolan
Subiectul filmului: thriller a cărui acţiune are loc "în interiorul minţii", Inception îl are în vizor pe Cobb, preşedintele unei multi-naţionale, care se trezeşte şantajat de un oponent al său, Saito, iar în ajutorul bărbatului sar colegii săi, Arthur şi Ariadne.
Atu: e suficient să te uiţi la distribuţie ca să vrei să vezi filmul

 The Last Airbender
Premiera în România: 06.08.2010

"Jucătorii": Dev Patel nu va mai fi vagabond milionar sub bagheta lui M. Night Shyamalan, ci Zuko, fiul Lordului Focului, într-o lume fantastică
Subiectul filmului: Filmul spune povestea lui Aang şi-a prietenilor săi, care trebuie să salveze o lume fantastică învingându-l pe maleficul Lord al Focului şi punând capăt interminabilului război cu Ţara de Foc. Zuko, fiul Lordului, trebuie să-l captureze pe Aang pentru a-şi asigură succesiunea la tron. Pont: e suficient să urmăreşti trailerul ca să-i dai credit lui M. Night Shyamalan.

 The A-Team
Premiera în România: 20.08.2010
"Jucătorii": Bradley Cooper, Liam Neeson, Jessica Biel
Subiectul filmului: povestea se bazează pe serialul de televiziune al anilor '80 în care un fost grup militar al forţelor speciale este dat în urmărire generală pentru o crimă pe care nu au săvârşit-o.
Pont: Jessica Biel incredibil de sexy

 Jonah Hex
Premiera în România: 10.09.2010

"Jucătorii": în regia lui Jimmy Hayward, cu Josh Brolin şi Megan Fox.
Subiectul filmului: Brolin joacă rolul unui erou de western desfigurat, erou născut din benzile desenate. În film, e un vânător de recompense pe urmele maleficului John Malkovich.
Pont: Dacă e vorba de rolul unui cowboy întunecat, cu siguranţă că alegerea potrivită e Josh Brolin. Şi dacă ar trebui să alegem pe cineva plăcut la vedere, atunci alegerea e Megan Fox.

Tron: Moştenirea/Tron Legacy
Premiera în România: 17.12.2010

"Jucător": Garrett Hedlund (îl ştiţi din Troia şi Eragon). Subiectul filmului: Continuare a succesului din 1982, Tron îl are în vizor pe Sam Flynn, fiul de 27 de ani al protagonistului primei părţi, Kevin Flynn. Sam este obsedat să descopere misterul din spatele dispariţiei tatălui său şi ajunge să fie atras în aceeaşi lume a programelor neîndurătoare şi a jocurilor virtuale în care-ţi poţi pierde viaţa în orice clipă. Pont: voiajul fantastic în universul cibernetic unde totul este posibil merită atenţia noastră.

 The Twilight Saga: Eclipse
(încă nedatat în România)

"Jucătorii": regizorul este David Slade (cu experienţă în vampiri, după regia lui 30 Days of Night), în rolurile principale Kristen Stewart şi - cu siguranţă - Robert Pattinson.
Subiectul filmului: continuarea poveştii de dragoste dintre Bella şi Edward, cu ceva în plus prin prezenţa unui vârcolac adolescent sexy, Jacob.
Problema: e sigur că milioane de adolescenţi vor da năvală în sălile de cinema. Întrebarea este dacă pentru restul publicul filmul va trezi interes.

The Green Hornet
Premiera în România: 24.12.2010

"Jucătorii": Seth Rogen, Cameron Diaz
Subiectul filmului: noaptea, veselul ziarist Britt Reid (Seth Rogen) luptă împotriva crimei organizate, luând înfăţişarea unui erou mascat sub denumirea The Green Hornet. De partea lui este şi un expert în arte marţiale, Kato...
Posibilul atu al filmului: rolul negativ jucat de Christoph Waltz


Sursa:filmedetop.org

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu