18 februarie 2010

Dragobete in sezatoare la Oituz

0 Comentarii
Ziua indragostitilor, la români, va fi sarbatorita la acest sfarsit de saptamana, in localitatea bacauana Oituz, in cadrul unei sezatori cultural – artistice organizata de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau.

Evenimentul, Intitulat “Conexiuni culturale”, va avea loc sambata, 20 februarie, de la ora 11.00, la Caminul cultural din localitate si va debuta cu un recital de cantece si poezii populare.
Feodosia Rotaru, etnograf al Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” din Bacau, va vorbi despre semnficatia sarbatorii “Dragobete” la români iar mestesugarii din zona vor amenaja o expozitie de obiecte traditionale. Organizatorii sezatorii au pregatit si un moment aniversar dedicat dramaturgului Tudor Musatescu, de la nasterea caruia se implinesc, pe 22 februarie 2010, 107 ani. Profesorul Gheorghe Oprea va face o prezentare despre viata si opera scriitorului iar actorul Florin Zancescu va lectura una dintre prozele umoristice semnate de dramaturgul aniversat.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Primaria si Consiliul Local din Oituz si Consiliul Judetean Bacau.

Sursa: Ziarul de Bacau

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu