20 februarie 2010

Pentru aspirantii la cariera de jurnalist

0 Comentarii
Fundatia Soros România a lansat competitia nationala “Fii reporter la tine in liceu! Fii cetatean activ in comunitate!”.
Cei care doresc sa se inscrie in concurs trebuie sa trimita aplicatia la adresa de e-mail rdl@soros.ro, pana la data de 10 martie 2010, ora 17.00. Formularul de participare poate fi descarcat de pe pagina de internet a Fundatiei Soros România, www.soros.ro, sau poate fi solicitat la adresa rdl@soros.ro. Competitia este lansata in cadrul proiectului “Reporter de liceu”, prin care Fundatia Soros si-a propus sa contribuie la cresterea gradului de implicare a tinerilor in actiuni civice, sa ofere un cadru non-formal de invatare, folosind “jurnalismul cetatenesc” si uneltele specifice new-media (web 2.0) si sa intareasca legatura dintre scoala si comunitate.
In urma competitiei, sase echipe, formate din cite patru elevi de clasa a XI-a si un profesor coordonator, vor fi alese sa ia parte la seminarii de instruire cu reprezentanti ONG si ziaristi profesionisti. Echipele selectionate vor trebui sa infiinteze un ziar online al liceului, sa scrie si sa publice articole despre activitatea scolii iar in final vor participa la o tabara de vara pentru aprofundarea cunostintelor dobandite.
Cel mai bun ziar si cei mai buni autori vor fi premiati la sfarsitul anului. Proiectul va continua in anii urmatori, extinzind posibilitatea de participare a liceelor din intreaga lume. Informatii suplimentare despre proiect pot fi solicitate cordonatorului de program Denisa Ionescu, la adresa de e-mail rdl@soros.ro.

Sursa:Ziarul de Bacau

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu