22 martie 2010

“Informaţia înseamnă putere! Fii puternic!" merge mai departe

0 Comentarii
În perioada 3 – 26 martie s-a desfăşurat în judeţul Bacău prima etapă a programului de traininguri “Informaţia înseamnă putere! Fii puternic!"(Educaţie pentru democraţie pentru elevii de liceu)” implementat de Institutul European pentru Democraţie Participativă – Qvorum în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel din România.

Astfel tinerilor liceeni din C.N. Vasile Alecsandri, C.N. Ferdinand I, C.N. Gheorghe Vrânceanu şi C.N. Dimitrie Cantemir din Oneşti li s-au prezentat diferite aspecte importante cu privire la cum funcţionează administraţia publică locală, rolul şi relaţiile interinstituţionale dintre Parlament, Preşedintele României şi Guvern, dar şi cum se legiferează în România, precum şi care este traseul legislativ al unei iniţiative.

Lavinia Iftene din C.N. Gheorghe Vrânceanu avea să declare imediat după întâlnirea de săptămâna trecută faptul că: “Trainingul a fost un real succes, un proiect bine pus la punct. Inventivitatea şi libertatea cu care au fost abordate temele s-au dovedit esenţiale pentru captarea atenţiei elevilor, în special jocurile de rol au avut un real impact, ajutându-ne să înţelegem pe deplin situaţiile reale din sistemul public.” Săptămâna aceasta tinerii liceeni vor avea posibilitatea de a se întâlni în acelaşi format informal cu care s-au obişnuit până acum chiar cu aleşi locali sau parlamentari. Astfel la întâlnirile din cursul acestei săptămâni vor urma să participe reprezentanţi ai tuturor partidelor politice parlamentare din Bacău.

Miercuri, 24 martie, de la ora 14.00, trainerii Institutului Qvorum însoţiţi de aleşii locali vor fi prezenţi la C.N. Ferdinand I, pentru ca joi de la ora 12.30 întâlnirea să aibă loc în acelaşi format în C.N. Gheorghe Vrănceanu, iar de la ora 14.00 în C.N. Vasile Alecsandri. Vineri 26 martie de la ora 12.00, tinerii liceeni din C.N. Dimitrie Cantemir din Oneşti se vor întâlni şi ei cu aleşii locali şi parlamentarii de Bacău care vor răspunde invitaţiei Institutului Qvorum.





Mai multe detalii pot fi accesate şi din website-ul dedicat acestui proiect www.euparticip.ro .

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu