6 mai 2010

Actiuni de interes pentru comunitate

0 Comentarii

Asociatia "Iubim Natura" a luat o initiatiativa de apreciat. Este vorba despre apelul lansat catre autoritatile locale bacauane, solicitand realizarea unei retele coerente de piste si alte cai de comunicatie pentru biciclete in intregul oras.
 Acestea sa fie adecvate conditiilor existente, sa nu ia din putinul spatiu ce a mai ramas pietonilor sau din spatiile verzi si care sa fie alocate acolo unde este cea mai mare nevoie de ele, nu unde e mai usor sau ieftin pentru Primarie.



Sambata, 1 mai 2010, a fost lansat de catre Asociatia Iubim Natura un apel public catre autoritatile locale bacauane pentru promovarea utilizarii bicicletei ca mijloc de transport urban. In acest scop se vor strange semnaturi de la bacauani pana de Ziua Mondiala a Mediului (5 iunie) iar acestea vor fi inmanate administratiei locale ca semn al dorintei tuturor semnatarilor.

Promovarea bicicletei este pusa in contextul mai larg al mobilitatii urbane durabile, ce necesita si promovarea transportului in comun si mersului pe jos, descurajarea utilizarii autoturismelor si extinderea zonelor pietonale, eliberarea trotuarelor si redarea, catre cetateni, a spatiului public.

Impresionant e faptul cum organizatiile  de mediu, ONG-urile in general, Crucea Rosie si alte foruri au inceput sa-si manifeste activ implicarea in viata comunitatii

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu