4 mai 2010

"Biblioteca vie" in Bacau!

0 Comentarii

Asociaţia ART Fusion organizează, în perioada aprilie-mai, în zece oraşe din ţară, printre care si  Bacau, "Biblioteca Vie", un proiect interesant. ce mi-a atras atentia, dedicat drepturilor omului şi gândit ca un dialog între diferiţi oameni, de la gunoieri şi deţinuţi, până la corporatişti sau oameni de afaceri.

"Biblioteca vie" se deschide in Bacau in perioada 4 – 7 mai intre orele 14.00 –18.00 la Biblioteca Judeteana "Costache Sturdza" Bacau, de pe Str. Aleea Parcului,

Aceasta functioneaza funcţionează ca o bibliotecă obişnuită -> cititorii vin şi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp. După ce au "citit" cărţile, le returnează în bibliotecă. Există însă un aspect important. Cărţile din Biblioteca Vie sunt oameni reprezentând grupuri care se confruntă sau se pot confrunta cu prejudecăţi sau stereotipuri (de gen, vârstă, etnie, rasă, religie etc.)", spun organizatorii.


"Biblioteca vie" îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu