In perioada:19 - 23 iulie 2010;
orele 8,00-17,00 - Sala Multimedia-
Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza" Bacău, Centrul Judeţean de Formare;
În cadrul Programul Naţional "Biblionet-Lumea în biblioteca mea": participă la runda a doua a a cursurilor de instruire gratuită, grupa a treia de 10 bibliotecari din: Măgireşti, Balcani, Tg. Ocna, Pânceşti, Săuceşti, Horgeşti şi de la Biblioteca Judeţeană, în vederea instruirii lor în IT şi administrarea calculatoarelor cu Internet pentru Public.
Traineri - Biblioteca Judeţeană "C. Sturdza" Bacău: Crina Ifrim, şef birou Relaţii cu Publicul şi Mariana Breşug, bibliotecară.
Coordonatori activitate: Gabriela Muraru - director, Ioan Enache - coordonator proiect, Crina Ifrim - şef birou Relaţii cu Publicul şi Mariana Breşug, traineri.
Secţia de Artă
19 iulie 2010
Un mare novator din istoria picturii - Michelangelo Merisi da Caravaggio, numit după oraşul său natal Caravaggio, lângă Milano, a fost un pictor italian considerat prercursor al stilului baroc, indiscutabil unul dintre cei mai mari novatori din istoria picturii. Caravaggio respinge ierarhia genurilor şi canonul frumuseţii în pictură, conceput de umaniştii care au idealizat corpul omenesc. Pentru sublinierea realismului brutal al tablourilor sale, artistul foloseşte un dramatic contrast de clarobscur. Scenele biblice le înfăţişează ca imagini de viaţă cotidiană, dând astfel tablourilor religioase o dimensiune umană deosebită.
Expoziţie de documente şi materiale audio-vizuale cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la moarte, realizată de Simona Marcu.
20 iulie 2010
Şah mat: Ziua mondială a şahului - a fost instituită în 1966, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale a Jocului de Şah (FIDE). Este sărbătorită în fiecare an la 20 iulie. La primul congres FIDE (1914, la Paris), printre delegaţii care au aprobat constituirea acestui for internaţional s-a aflat şi tânărul român Ion Gudju, pe atunci proaspăt locotenent, doctorand în chimie la Sorbona şi maestru de şah entuziast. Cu ocazia aniversării semicentenarului FIDE, în anul 1954, Ion Gudju a fost declarat "decan fondator" al FIDE, România numărându-se astfel printre ţările fondatoare ale Federaţiei Internaţionale a Jocului pe Şah. În ţara noastră, Federaţia Română de Şah (FRS) a luat fiinţă în 1915, primul preşedinte fiind Mihail Sadoveanu.
Expoziţie de documente realizată de Iulia Leteanu.
Sala de Lectură
21 iulie 2010
Vasile Alecsandri (1821-1890) - poet, dramaturg, folclorist, om politic, ministru, diplomat, academician român, membru fondator la Academiei Române, creator al teatrului românesc şi a literaturii dramatice în România, personalitate marcantă a Moldovei şi apoi a României de-a lungul întregului secol al XIX-lea.
Volume de teatru. Comedii: Chiriţa în Iaşi sau două fete ş-o neneacă (1850), Chiriţa în provinţie (1855), Chiriţa în voiagiu (1865), Chiriţa în balon (1875).
Volume de poezie: Pasteluri, Poezii populare. Balade (Cântice bătrâneşti), 1852, Poezii populare. Balade adunate şi îndreptate de V. Alecsandri, partea a II-a, 1853, Doine şi lăcrămioare, 1853.
Proze: Istoria unui galben, Suvenire din Italia. Buchetiera de la Florenţa, Iaşii în 1844, Un salon din Iaşi, Românii şi poezia lor, Borsec, Balta-albă, Călătorie în Africa, Un episod din anul 1848.
Proze din periodice: Satire şi alte poetice compuneri de prinţul Antioh Cantemir, Melodiile româneşti, Prietenii românilor, Lamartine, Alecu Russo, Dridri (roman scris în 1869, publicat în 1873), Din albumul unui bibliofil.
Drame: Cetatea Neamţului, Lipitorile satelor, Sgârcitul risipitor, Despot Vodă, dramă istorică, Fântâna Blanduziei.
Expoziţie de documente cu ocazia împlinirii a 189 de ani de la naştere, realizată de Laura Creţu.
20 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu