Din anul şcolar 2010-2011, elevii de liceu vor putea studia disciplina opţională Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor.
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat, prin Ordinul de ministru nr. 4.720/24 august 2010, programa şcolară pentru disciplina opţională Administrarea calculatoarelor şi a reţelelor. Opţionalul, pus la dispoziţie de Cisco prin memorandumul semnat între cele două instituţii, poate fi utilizat în sistemul de învăţământ ca ofertă centrală de curriculum la decizia şcolii (CDS).
Iniţiativa vine ca urmare a angajamentului pe care doamna Oana Badea, Secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului l-a luat în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Cisco. În cursul lunii octombrie 2009, Secretarul de Stat a iniţiat un grup de lucru pentru introducerea cursurilor Cisco în liceele teoretice. „Mi-am luat un angajament nu doar în faţa Cisco, dar şi a elevilor şi profesorilor care aşteptau această ofertă educaţională. A fost un proiect pe care mi l-am asumat şi pe care l-am dus până la capăt. Am convingerea că opţionalul va fi apreciat, pentru că oferă absolvenţilor avantaje clare în integrarea pe piaţa forţei de muncă. Mai mult, competenţele dobândite ca urmare a absolvirii cursului, completează cu succes achiziţiile dobândite pe parcursul şcolarităţii elevului, astfel încât să fie pregătit pentru provocările ulterioare", a declarat Oana Badea.
Disciplina se poate studia în clasele a IX-a, a X-a, a XI-a sau a XII-a, 1 oră/săptămână, pe durata unui an, în cadrul curriculumului la decizia şcolii (CDS), pentru filierele teoretică şi vocaţională, la toate specializările. Opţionalul oferă posibilitatea studiului avansat al elementelor de tehnologia informaţiei, cu accent pe componentele hardware, gestionarea şi utilizarea acestora. Pentru liceele care aleg acest opţional, conţinutul opţionalului va fi disponibil online, în mai multe limbi, ceea ce oferă posibilitatea utilizării lui în învăţământul bilingv sau cel pentru minorităţile naţionale. Cursul este tradus în limbile maghiară, germană, franceză, italiană, rusă, poloneză, spaniolă, portugheză, turcă, arabă, greacă, hindi şi japoneză.
La finalul cursului elevii au posibilitatea să susţină un examen care, în condiţiile promovării, le oferă o certificare recunoscută internaţional în domeniul administrării şi utilizării calculatoarelor (desktop şi laptop), funcţionării şi securităţii reţelelor de calculatoare. Conţinutul cursului este aliniat cu următoarele calificări: CompTIA A+ (SUA) şi EUCIP IT Administrator (UE).
25 august 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 Comentarii:
Trimiteți un comentariu