21 februarie 2012

A fi sau a nu fi?!

0 Comentarii

Pe canalele de socializare, circula un nou ''avertisment''. Daca Romania nu se retrage in mod oficial din tratatul ACTA, pe data de 25 februarie se iese DIN NOU in strada. Ce este ACTA: fură unul şi sunt percheziţionaţi 100 de nevinovaţi (aparent, pentru ca de fapt se urmareste SUPRAVEGHEREA SI CONTROLUL POPULATIEI).
Ceaţa de deasupra controversatului tratat ACTA începe să se ridice. E aproape utopic ce se doreşte: o poliţie privată care să te urmărească 24 de ore din 24.

"ACTA creează poliţii private"...
Există o polemică: unde se termină "file sharing"-ul într-un grup şi unde începe pirateria. Cine trasează această graniţă? Portalurile de descărcat filme sau muzică pot spune că membrii îşi împrumută între ei materiale video.
Ideea copiei private există de mult timp, este reglementată deja, poţi împărţi o copie în grup închis. Noi plătim o taxă când cumpărăm hardware sau o licenţă soft, care ia în calcul tocmai această posibilitate, de a împărţi cu alţii acel produs. Prin ACTA se întâmplă un lucru foarte grav: se instituie poliţii private, acei provideri de internet care te urmăresc fără mandat şi această formă de justiţie paralelă poate duce la abuzuri grave.


Mai exista continut liber de constrangeri? asta-i intrebarea.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu