6 februarie 2012

Capre Negre in Bacau

0 Comentarii

Capra neagra isi face rareori simtita prezenta, lasand o impresie puternica asupra celor catorva norocosi care reusesc sa ii zareasca silueta pe crestele inalte ale muntilor.


Pe 4 februarie 2012, un grup de 23 de ecologisti de la CRE Bacau a avut norocul de a admira pentru mai bine de 30 de minute, o turma de 10 exemplare. Intalinirea a avut loc pe valea paraului Bucias, in apropierea cascadei cu acelasi nume, situata la o altitudine de 580 de metri in Muntii Vrancei, pe raza judetului Bacau. Specie emblematica a zonelor alpine, capra neagra (Rupicapra rupicapra) este un animal care face parte din familia Bovidae, subfamilia Caprinae. Acestea pot atinge o greutate de 40-50 de kilograme, hrana lor constand din măceșe alpine, muguri și vlăstari de foiase sau conifere, frunze de plante diferite, iarna caprele consumă mușchi sau licheni.


Situata in Muntii Vrancei, aria naturala protejata Bucias a fost desemnata ca si rezervatie peisagistica, principalul obiectiv fiind reprezintat de cascada Buciasi, cu o cadere de apa de peste 10 metri. La 2,5 kilometri de aceasta cascada, in amonte, desoperim o a doua cadere de apa denumita Cascada Fata Moarta. Rezervaţia şi cascada Buciaş, unele dintre cele mai interesante obiective turistice ale judeţului Bacău, sunt situate la aproximativ 20 km vest de Oneşti, pe raza comunei Manastirea Casin.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu