16 februarie 2012

Ce fac pasarile in tarile calde?

0 Comentarii

Ce e dincolo de dupa...


De mici copii am invatat ca iarna pasarile pleaca in tarile calde. Doamna/tovarasa n-au explicat ca atunci cand vremea se raceste, pasarile se aduna in stoluri si pleaca spre sud, fapt pe care a trebuit sa-l redam desenand stoluri de “V”-uri.
O organizatie germana care actioneaza impotriva omorarii pasarilor salbatice a publicat un articol insotit de un material video filmat in Egipt - destinatie pentru numeroase specii de pasari pe care le regasim in sezonul cald in Romania.


Pasari din cele mai diverse – acvile, lopatari, berze, pelicani, soimi etc. -, multe dintre ele amenintate, sunt macelarite de un grup de vanatori din Malta. Braconierii profita de incapacitatea si dezinteresul autoritatilor egiptene de a monitoriza modul in care se practica vanatoarea.
Vanatorii maltezi si italieni sunt cunoscuti pentru placerea de a impusca zeci de pasari in cadrul partidelor de vanatoarea, fara a tine cont de specie, fiind dispusi sa aloce mari sume de bani satisfacerii pasiunii lor.
Romania este o alta destinatie preferata de acesti vanatori, in presa aparand numeroase relatari despre actele lor de vitejie. Si aici se poate profita de capacitatea de control redusa si de disponibilitatea anumitor gestionari ai fondurilor de vanatoare de a-si asigura venituri consistente intr-un termen scurt.

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu